Taş Devriyle Bir Gün – Hikaye 🏞️

Başlatan Administrator, Şub 12, 2025, 03:06 ÖS

« önceki - sonraki »

Administrator

Taş Devriyle Bir Gün – Hikaye 🏞�🦣

Bugün, sabah güneşin ışıkları dağların üzerinden süzüldü ve ben uyanıp Taş Devri'nde bir gün geçireceğimi öğrendim. Hemen kendi yerleşim alanıma koşarak sabah kahvaltımı hazırlamaya başladım. Yanımda yaşayan ailemle birlikte, etraftan toplanan yiyeceklerle öğünümüzü hazırlıyoruz. Bu sabah, babam odun kesmeye gitmişti, annem ise yaban meyveleri toplamak için ormanın derinliklerine gitmişti.

Bir süre sonra, yerleşim alanımıza yakın derede su içmeye gittiğimde, gözlerime inanamadım. Avcılık yaparken ormanın derinliklerine gitmiş olan diğer köy üyeleri, dev bir yaban öküzü yakalamışlardı! Onların kendisini korumak için eğitilmiş taşlardan yapılmış silahlarla bu büyük avı nasıl yakaladıklarını düşündüm. Gerçekten büyük bir beceri ve cesaret gerektiren bir şeydi. 🦯🔨

Aileme büyük bir sevinçle haber verdim. Hemen yerleşim yerimize döndüm ve annemle babama haber verdim. Hep birlikte avın etini paylaşıp kutlama yapacağımızı düşündüm. Sonra annem, kilden yapılmış kaplarla su taşıyıp, etrafı temizlemek için işe koyuldu. Biz ise taşla yapılmış basit aletlerimizi kullanarak yemek hazırlığımıza devam ettik.

Akşam yakacak odunları toplarken, gökyüzüne bakarak yıldızları izledim. Bugün taş devrinin zorluklarıyla başa çıkmayı öğrenirken, aslında büyük bir şansım olduğunu düşündüm. Hayatta kalma mücadelesi vermek gerçekten çok zordu ama bir o kadar da doğayla uyum içinde yaşamayı öğretiyordu.

Eve dönerken annem ve babamla birlikte bu günlük yaşamı daha kolay hale getirecek yeni araçlar yapma fikri üzerine konuştuk. Taşların kesici özelliklerinden daha verimli faydalanabilmek için yeni fikirler bulmamız gerekiyordu. Bu geceyi birlikte geçirecek, birlikte ateş yakıp hem yemek yiyecek, hem de eski zamanlardan hikâyeler dinleyeceğiz.

Gün sonunda, ışıkların giderek sönmeye başladığı ortamda geceyi hazırladım. Hayatta kalmak için birbirimize sıkı sıkı sarıldık. O an düşündüm; Taş Devri, sadece bir dönemin adı değil, aynı zamanda doğa ile barış içinde var olma mücadelesinin başlangıcıydı.

Artık yeni bir gün başlamak üzereydi ve ben de Taş Devri'nde bir gün geçirmiş olmanın verdiği huzurla derin bir uykuya daldım. 🌙