Haberler:

"Başla, inan, başar!" 🚀

Ana Menü

My Family (Ailem)

Başlatan Administrator, Şub 05, 2025, 02:19 ÖS

« önceki - sonraki »

Administrator

Merhaba sevgili 2. sınıf öğrencileri! 👋

Bugün, ailemizi tanıtarak İngilizce'de bazı temel kelimeler öğreniyoruz. Aile üyelerimizi tanımak ve onları tanıtırken kullanabileceğimiz İngilizce ifadeleri öğreneceğiz. Hadi başlayalım!

🏠 Aile Üyeleri (Family Members):
İngilizce'de aile üyelerimizi anlatırken şu kelimeleri kullanabiliriz:

Father (Baba): My father is tall. (Benim babam uzun boyludur.)
Mother (Anne): My mother is kind. (Benim annem naziktir.)
Brother (Erkek Kardeş): I have one brother. (Bir erkek kardeşim var.)
Sister (Kız Kardeş): I have two sisters. (İki kız kardeşim var.)
Grandfather (Dede): My grandfather is old. (Benim dedem yaşlıdır.)
Grandmother (Anneanne/Babaanne): My grandmother is very nice. (Benim anneannem/babaanne çok naziktir.)
Uncle (Amca/Dayı): My uncle is funny. (Benim amcam/dayım komiktir.)
Aunt (Teyze/Hala): My aunt is sweet. (Benim teyzem/halam tatlıdır.)

📝 Cümle Kurma:
Şimdi öğrendiğimiz aile üyeleriyle ilgili bazı basit cümleler kurmayı öğrenelim:

My name is [Adınız]. (Benim adım [Adınız].)
This is my [aile üyesi]. (Bu benim [aile üyesi].)
I love my [aile üyesi]. (Benim [aile üyesi]ni seviyorum.)

🎨 Boyama Etkinliği:
Ailemizi Çizelim: Kendi ailenizi İngilizce kelimelerle çizip etiketleyin. Örneğin, babanızı çizin ve üzerine "Father" yazın.
Aile Kartları: Her aile üyesinin resmini çizin ve yanına İngilizce ismini yazın. Örneğin, "Mother" yazabilirsiniz.

📈 Velilere Öneriler:
Çocuklarınızla birlikte aile üyelerini tanıtırken İngilizce kelimeleri kullanmaya özen gösterin.
Evinizdeki aile üyeleriyle ilgili İngilizce sohbetler yaparak kelimelerin günlük yaşamda nasıl kullanıldığını gösterin.
Çocuklarınızı aile üyeleri hakkında basit İngilizce cümleler kurmaya teşvik edin.

🌟 Şimdi sıra sizde!
Aşağıya, hangi aile üyenizi en çok sevdiğinizi yazın ve neden sevdiğinizi İngilizce olarak anlatın! 📝