Yaz Guzeli
Malzemeler
1 Paket tuzsuz etimek
4 Adet muz
6 Adet kivi
3 Adet elma
Yarım kilo böğürtlen
1.5 Su bardağı hindistancevizi
2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
1.5 Su bardağı soğuk süt
1 Paket kerem şanti
3 Adet yumurta akı
200 gr kaymak
1 Çay kaşığı tarçın
1 Su bardağı ceviz
250 gr hindistancevizli dondurma
Hazırlanışı
* 1 Paket etimeği tepsiye dizin.
* Bir su bardağı şekeri tavada karıştırarak hafifçe yakın.
* Yarım su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyu kaynatıp, soğutun.
* Yumurta aklarına 3 çorba kaşığı tozşeker ekleyerek çırpın.
* Ayrı bir yerde sütle krem şantiyi çırpın.
* Kaymağı yumurta aklarına ekleyerek kremayı hazırlayın.
* Kremayı buzdolabında dinlenmeye bırakın.
* Elmaları soyarak, rendeleyin ve pişirin.
* Ateşten alınca içine bir gece önceden süte yatırılmış ve dövülmüş cevizi, tarçını ilave ederek karıştırın ve etimeklerin üzerine yayın.
* Soğuduktan sonra üzerine hindistancevizi serpin.
* Uzun dilimlenmiş muzları ve bir parmak kalınlığında kremayı yayın.
* Üzerine bir kat dilimlenmiş kiviyi koyun ve tekrar bir parmak kalınlığında krema yayın.
* En üste böğürtlenleri dizin.
* Etimekler bitene kadar bu işlemi uygulayın.
* Buzdolabında 1 saat bekletin.
* Servis tabağına alarak dondurma ile birlikte servis yapın.