- Hayvan kesimi yapılacak alanlar üstü kapalı mekân olarak düzenlenmelidir.
- Kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda (beton, fayans, paslanmaz çelik vb. gibi) olmalıdır.
- Kesim alanlarında kan ve su birikmemesi için ızgaralı kanallar yapılmalı.
- Işıklandırma ve havalandırma ihmal edilmemeli.
- İçme ve kullanma suyu yeterli miktarda olmalıdır.
- Kullanılacak makine ve ekipmanın temizlik ve dezenfektesi için yeterince malzeme bulundurulmalıdır.
- Veteriner ve dinî vecibeleri bilen görevli olmalı.
- Kesimi yapacak kişiler uzman olmalı.
- Hayvanların birbirlerini görmemeleri için engelleyici düzenleme yapılmalıdır.
- Kesim sonrası oluşan atık ve artıkların hijyenik şartlara uygun olarak çevre ve toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesi için tedbirler alınmalıdır.