malzemeler;500 gr un
yarım çaybardağı sıvı yağ
50 gr şeker(bir avuç)
15 gr tuz(2 tatlıkaşığı)
15 gr yaş maya(yarım paket)
bol susam
alabildiği kadar su
YapılışıUnu bir mermer üzerine boşaltıp ortasını havuz şeklinde açın.
ortasına sıvı yağ,şeker,tuz,maya'yı boşaltın biraz su ilave edin
mayayı suda eritin bütün malzemeleri suyla beraber karıştırın
hamur kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurun.
yaklaşık yarım saat hamuru dinlendirip mayalandırın.
daha sonra küçük yumaklar kelinde eşit parçalara bölün 8,10 parça olabilir.
yumaklara el ile basıp yuvarlayın silindir şekline getirin ve 6,7 dakika dinlendirin.
Dinlendikten sonra hamurun bir ucunu elinizle sabit tutun
diğer ucunu elinizle mermer üzerinde kıvırın.uçlarını birleştirin uçları iç içe koyun be bastırın.
bütün hamurları bu şekilde simit şekline getirin.
bu hamurları bol suya batırın daha sonra susamlara batırıp tepsilere aralarında
boşluk olacak şekilde dizin
bu hamurları yarım saat, bi saat kadar dinlendirin iyie mayalanıp kabarsın(ne kadar kabarırsa iyidir)önceden ısıtılmış yüksek derecede pişirin.
afiyet olsun