« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2009, 14:26:56 »
Eserin İçeriği: Duâ
Manası: "(En üst orta:) Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla başlarım. (Sağ ve sol daire içi:) Allah Teâlâ'ya imân ettim (orta kısım) ve meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, (ortanın altı) öldükten sonra dirilmenin gerçek olduğuna inandım. Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki Muhammed onun kulu ve Resuludür."
Okunuşu: "(En üst orta:) Bismillahirrahmânirrahîm. (Sağ ve sol daire içi:) Âmentu billâhi te'âlâ (orta kısım) ve melâiketihi ve kutubihî ve rusulihî ve'lyevmil âhiri ve bil kaderi hayrihî ve şerrihî minAllahi te'âlâ, (ortanın altı) vel ba'sü ba'delmevti hakkun eşhedu enlâ ilâhe illallâh ve eşhedu enne Muhammeden 'abduhû ve rasûluh."
Hattat: M. Halim Özyazıcı (1898-1964)
Hat Yazı Stili: Celi Sülüs ve Nesih
Açıklama: Bu eser 1956 senesinde yazılmıştır ve şu anda orjinali İstanbul Topkapı Sarayı Yazı Salonu'nda bulunmaktadır. Orjinal boyutları 43x54 cm'dir. Eserin en alt satırında Arapça olarak İcazet yazı stili ile hattatın imza cümlesi yer almaktadır ve manası şöyledir: "Bunu yazan Güzel Sanatlar Akademisi hat muallimi fakir Hacı Mustafa Halim günahlarının bağışlanmasını diler."
Hattatlar bazen eserlerinin sonuna bu tür imzalar atarlar ve kendilerini "âciz", "fakir", "günahkâr" gibi sıfatlarla niteleyerek tevâzu gösterirler.