Fırınları temizlerken:
Fırında yemek pişirirken içine dökülen yağ ve sosları kuruyunca temizlemek çok zor olur. Bunun için, yemek piştikten sonra fırına bir kap içinde su koyup kaynatın. Suyun buharı kurumuş yağ ve sos lekelerini yumuşatır. Siz de kolayca temizlersiniz.
Gliserinli buzdolabı:
Buzdolabını buzlardan arındırmak oldukça zor bir iştir. Bunu kolaylaştırmanın yolu ise, buzdolabınız buzlarını erittikten sonra iç kısımlarına biraz gliserin sürün. Bir daha buz erittiğiniz zaman, buzlar yağlı zemin üzerinden kayacaktır. Böylece sizde işinizi daha çabuk bitirmiş olacaksınız.
Güzel kokulu mutfaklar:
Bazen yemek kokularıyla sarılıp, nefes alınamayacak duruma gelen mutfağınızın güzel kokmasını ister misiniz? Bunun için, kalorifer üzerine koyduğunuz su dolu bir kabın içine birkaç damla güzel kokulu parfüm damlatın. Kalorifer yandığı sürece bu koku mutfağınıza yayılır.
Halılarınızın rengini koruyun:
Salondaki halılarınızın rengi gittikçe soluyor ve üzerini toz kaplıyorsa, 1 kova suyun içine 1 fincan gaz koyun. Bu gazlı suyla sildiğinizde halılarınız hem dezenfekte olur, hem de temizlenir. Tabii rengi de ilk alındığı gibi canlı ve parlak olur.
Haşlanmış yumurtaları soyarken:
Kahvaltıların en önemli besinlerinden biridir yumurta. Özellikle haşlanmış yumurta, gün boyu tokluk sağlar. Fakat, yumurtaları soymak bazen zor olur. Eğer, yumurtaları soyarken suyuna 1 çay kaşığı tuz atarsanız beyazına zarar vermeden çok daha kolay soyabilirsiniz.
Havuç temizlenmesi:
Havuç salatasından hoşlanıyorsanız sirke yerine limon suyu kullanırsanız daha lezzetli olur. Havuç kabuğunu soymak sıkıcı bir iştir, üstelik parmaklarınızı da boyar. Yapışkan, sarı tabakanın oluşmasına yol açar. Oysa, bu işi kurulama bezi ve biraz tuzla kolayca halledebilirsiniz. Kabuklarını temizlemek istediğiniz havuçları, bir kurulama bezinin üztüne sıralayın ve üzerlerine bolca tuz dökün. Hepsini birbirine sürtün. Böylece havuçların kabuk kısımları kalkacağından, suyla yıkamanız yeterli olacaktır. Pişmesi, Havuçları pişirirken suyuna bir tutam pudra şekeri atarsanız çok daha lezzetli olmasını sağlarsınız.
Hazmı kolaylaştırmak için:
Çiğ lahana yemek hazmı kolaylaştırır. Çocuklara aç karnına yedirilen lahana ise bağırsak kurtlarının oluşmasını engeller.