* Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.
* Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır.
* Bakliyatı geceden ıslatmayı unuttuysanız; kullanacağınız kadar bakliyatı tencereye koyup bolca soğuk su ilave edin. Kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra 5-10 dk. daha ocakta tutun. Sonra tencereyi ocaktan alıp, ağzı kapalı bir şekilde mümkün olduğunca uzun süre (en az 1 saat) bekletin. Bakliyatınız geceden ıslatılmış gibi pişmeye hazır olacaktır.
* Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
* Buzdolabının içinde kötü bir koku oluşmuşsa; 1 bardak sütü dolaba ağzı açık olarak koyun. Süt kötü kokuyu emecektir.
* Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.
*Haşlayacağınız yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyun ya da kaynatma suyuna 1 çoba kaşığı sirke koyun, çatlamasını önlersiniz.
* Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.
* Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa, tadı çok daha yoğun olur.
* Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.
* Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.
* Etleri pişirirken birkaç damla limon suyu veya sirke katarsanız, hem çabuk pişer hem de lezzetli olur.
* Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silin. Hem iyi temizler hem de kokuları giderir.
* Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için, içine bir parça kesme şeker koyun.
* Halı silerken halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur.
* Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katarsanız, bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.
* Küçük yanıklar için: Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın.
* Arı, sivri sinek sokmalarına karşı: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır, kaşınmayı ve şişmeyi önler.
* Fermuarlar sıkışıp takılırsa; fermuar dişlerinin üzerini kurşun kalemle karalayın.
* Gözlük camlarını gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.
* Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır.
* Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi?
* Haşladığınız yumurtanın suyunu, soğuduktan sonra çiçeklerinize dökün. Yumurta kabuğundaki yoğun kalsiyum haşlama suyuna geçer.
* Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yok edersiniz.