Erkeklerden Yemek Tarifleri :)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı falcon42

  • falcon42
  • ****
  • Join Date: Oca 2009
  • Yer: Konya
  • 693
  • +137/-0
  • Cinsiyet: Bay
Erkeklerden Yemek Tarifleri :)
« : 01 Mart 2009, 11:08:42 »
 bdkn Domatesli Biberli Yumurta
Büyükce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.
Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmiş demektir.
Yumurtalari kırıp sigaramizi bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağin altini kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldıgımızda
yapabilecegimiz bu enfes yemek tıpıi biberli yumurtali domates gibi pişiriliyor.

Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna poşetini boşaltıp maç
izlemeye başliyoruz. İlk yarının ortalarina dogru kalkip altını kapatıyoruz.
Tencerenin içinden seçtigimiz makarnayi fayansa fırlatıyoruz. Yapişirsa pişmiş demektir.
Devre arasinda hala içinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli
tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor)
 Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz.

Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalaştiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karişiyo.

Tuzlu Makarna
Yapilişi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan önce tuz koymayi akil ediyoruz ...Öyle daha güzel oluyor. heheh

Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu
yumuşak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor.
Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin.
Nasil olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz.
 Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi
En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz.
Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor.
 Bu yüzden sadece tvde pembe dizi varken yapin.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.
Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun dişinda çok kolay.


ORTA ZORLUKTAKi YEMEKLER

Hazir Pizza
Pizzamizi fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra firindan
çikarip yanık yerlerini biçakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapiştirmamak.

Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yaği teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan
altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başinda beklemek lazım.


ZOR YEMEKLER

Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz.
Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin
 henuz tadina bakamadim ama konservenin üzerindeki resme bakilirsa güzel bi şeye benziyor.


Tavuk
Yapilişi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip
pişmedigine bakmak icin hayvanin kaba etine çatal sapliyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gun sonra üzeri jelibon gibi oluyor.
 Bu yüzden pişirirken isteğe bağli olarak bolca toz şeker eklenebilir.


ULTRA ZOR YEMEKLER

Kıymali Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kiyma konulmali. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş.
Bu yuzden makarna pişirmeyi öneriyorum.


PÜF NOKTALAR

1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Böylelikle tabak
kirletmemiş olursunuz.

2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiğinizda altini
tuttursaniz bile renginden anlaşilmaz.

3- ) Mutlaka soğanli bir yemek yapacaksaniz asla soğana dokunmayin. Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kötü kokuyor.
Bunun yerine soğana ekmek tahtasiyla beş alti kez vurmayı deneyin, ayni işi görür.

4-) Patates kizartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.

5-)Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptıgınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanıiş demektir.

 Sakın yemeyin.

6- ) Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri duser. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.

7-) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.Tencere kapağı en mükemmel tabaktir.

8-) Buzdolabının sebzelik olarak adlandılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanmasi için idealdir.
Bu bölüme konan şeyler nasil olsa bir süre sonra unutulur.

9- ) Sebzeliğin kapagini siki kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.

10-) Spagetti pakedini açmak için pakedi ortasindan sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun.
Pakedin üst tarafı yırtılacaktir. Belki bu işlem sırasında makarna unufak olabilir ama risk almaya değer.
Ozellikle misafirlerin yanında yaparsaniz tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size cok maço bir hava verir.

afiyet olsun  seevv  kihhh
                                                                                                                                          (alıntı)