İngilizce kursu - Ders 1 - Temeller

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

• Ezberletmez Öğretir
  • Yer: Ankara
  • 11656
  • +524/-0
    • Arif Hocam
İngilizce kursu - Ders 1 - Temeller
« : 19 Ağustos 2016, 18:33:26 »
İlk öğrenmemiz gereken şey: belirli bir şeyden bahsederken the, belirsiz bir şeyden (herhangi bir şeyden) bahsederken sayılabilen bir şeyse a/an getiririz, sayılamayan belirsiz bir şeyden (su gibi) bahsederken de hiçbir şey getirmeyiz.

Geniş zaman (simple present tense)
Özellikle yinelenen iş ve alışkanlıkları, genel durumları belirtmek için kullanılır.

Sadece 3. tekil şahıs (yani he/she/it ya da onların yerine geçecek şahıs adları) "s" takısı alır.
Diğer kişiler için fiil takısız olur:

Örneğin içmek 'drink' fiili için:

I drink
    you drink
    he/she/it drinks
    we drink
    you drink
    they drink

am/is/are
Cumlede baska fiil yoksa, yani cumlenin yuklemi bir sifat ya da isim olacaksa, am/is/are kullanilir; am sadece I icin, is he/she/it icin, are da digerleri icin.

yani:

She is a student.
    He is nice.
    It is beautiful.

gibi.

Genis zamanda fiilerin yanina ASLA am/is/are gelmez.

Simdiki zamanda yani fiil -ing takisi aldiginda da am/is/are kullanilir. Ama bu konuya ileride gececegiz.

Belirsiz Harfi tatif: a/an

a/an İngilizcede belirsiz harfitariftir. Yani genel olarak Türkçedeki “belgisiz sıfat”lara denk gelir.

a = okunuşu sessiz harfle başlayan kelimelerden önce gelir. a girl, a man, a turtle, a bear, a duck, a table, a pen, a university, a unit...

an= okunuşu sesli harfle başlayan kelimelerden önce gelir. an orange, an apple, an insect, an hour

İngilizcede sayılabilir/countable olan bütün nesnelerden önce a/an/the/few/my/your vs gibi ifadelerden biri gelmek zorundadır.

Türkçede ise genel olarak cinsiyetimiz, mesleğimiz gibi şeyleri belirtirken bir kullanmayız!!!

Yani Türkçede “Ben bir öğrenciyim” demek biraz tuhaftır, daha çok “Ben öğrenciyim” denir. İngilizcede ise bunu ifade ederken a/an kullanmak zorundayız!

Yani,

I am a student = Ben öğrenciyim (doğru cevap) = Ben bir öğrenciyim (Kabul edilebilir cevap)
    Ben öğrenciyim = I am a student (I am student tamamen **yanlıştır**)

Belirli Harfi tarif: The

Her İngilizce öğrenen Türkün kafasını en çok karıştıran şey the, yani belirli harfitarif, bilindik bir nesneden bahsederken kullanılır. Kafamızı karıştırmasının sebebi tabii ki dilimizde tam olarak karşılığı olmaması. Ama aslında, cümledeki “nesne”de kullınıldığı zaman dilimizde bir karşılığı var, “ismin belirtme hali”. Örneklerle kullanıldığı bazı yerleri ve çevirileri özetlersek:

1 “ismin –i hali” durumu.
Yani cümledeki nesnenin belirli bi nesne olması:

The men eat the apple: Adamlar elmayı yer. (Belirli bir elma, karşımızdaki hangi elmadan bahsettiğimizin farkında)
    The men eat an apple: Adamlar (bir) elma yer. (Herhangi bir elma)

2 Belirli, daha önceden bahsettiğimiz bir özne olması durumu:

My mother was sick. I called a doctor. The doctor gave her some antibiotics.
(Annem hastaydı. Bir doktor çağırdım. Doktor ona antibiyotik verdi)
- Burada bir önceki cümlede doktordan bahsettiğimiz için 3. cümledeki “doktor” belirli hale gelir, the kullanmak şarttır.