Devletçilik - Halk ve Devlet El Ele Güçlü Ekonomiye

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

• Yer: HATAY
  • 7462
  • +547/-0
Atatürk’e göre güçlü devlet için güçlü bir ekonomiye sahip olmak gerekir. Büyük önder bu konuda şöyle demiştir: “Yaşam demek, ekonomi demektir. Yaşamak için kuvvetli bir devlet yapmak için ekonomi şarttır.”

Düşman yurttan atılmış, bağımsızlığımız korunmuştu. Ancak uzun savaş yılları ekonomiyi altüst etmişti. Cumhuriyet kurulduktan sonra milletimiz için yeni bir mücadele başladı. Ülkenin hızlı bir şekilde sanayi, tarım ve ulaşım alanında gelişmesi gerekiyordu. Bu gelişmenin sağlanabilmesi için ekonomide devletçilik ilkesi uygulamaya konuldu.

Devletçilik, ekonomide vatandaş ile devletin işbirliği içinde çalışmasıdır. Ülkenin ekonomik olarak gelişebilmesi için devlet ekonomiyi desteklemiştir. Halk üretim, sanayi, ticaret gibi alanlarda girişimde bulunması için desteklenmiştir. Ancak halkın elinde yeterli sermaye bulunmadığından devlet bizzat yatırımlar yapmış, fabrikalar kurmuştur. Etibank, Sümerbank gibi kurumlar açılmıştır.

Birçok yerde şeker, çimento, demir-çelik fabrikaları kurulmuştur. Demiryolları ile iller birbirine bağlanmıştır.
Türk ekonomisinin hızla kalkınması sağlanmış, halkın gelir ve refahı artmıştır.
Devletçilikle birlikte eğitim, sağlık, sosyal yardım ve güzel sanatlarda da gelişmeler hız kazanmıştır

Devletçilik: Anahtar Kelimeler

-- Ekonomi
-- Güçlü Ekonomi
-- Yatırım