A) Çılbır
B) Borani
C) Omlet
D) Mafiş
CEVAP: Çılbır
Eski kaynaklara göre, yoğurtlu ve yumurtalı bir çeşit yemek.
Ayrıca Çılbır, Batı Karadeniz Bölgesi'nde genelikle Zonguldak yöresinde, et suyuyla ıslatılmış yufka üzerine et konulan bir yemek çeşididir.
Çılbır Tarifi
Malzemeler
6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.
2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.