A) Kagemusha
B) Ağustos'ta Rapsodi
C) Ran
D) Son İmparator
CEVAP: Son İmparator
ilk filmi Sugata Sanjiro'yu ( Büyük Judo Efsanesi)1943 yılında yönetti. Ardından çevirdiği İçiban Utsukuşiku (En Güzel, 1944), Tora No O Wo Fumu Otokotaçi (Kaplanın Kuyruğuna Basanlar,1945), Waga Seishun Ni Kuinash (Gençliğime Hayıflanmıyorum,1946), Yoidore Tenshi (Sarhoş Melek, 1948) , Nora İnu (Kuduz Köpek,1949), Shubun (Skandal, 1950) gibi filmlerle Japonya'nın en önemli film yönetmeni konumuna geldi.
Krusowa' yı Batı'ya tanıtacak film ise Venedik Film Festivali'nde en iyi film ödülünü alan 1950'de çevirdiği Rashomon'du. Bir haydutun, ormanda yürüyen bir samurayı öldürüp karısına tecavüz etmesi sonrası, haydutun, samurayın, tecavüze uğrayan kadının ve tüm bunları izleyen oduncunun olayı kendilerine göre farklı açılardan anlatmaları ve gerçeğin görece bir kavram olduğu üzerine olan film, getirdiği yeni çekim ve anlatım teknikleriyle yönetmenin uluslararası düzeyde de bir hayran kitlesinin oluşmasına neden oldu.
Sonrasında, Dostoyevski uyarlaması Hakuchi (Budala, 1951), İkiru (Yaşamak ; 1952), Shichinin no samurai (Yedi Samuray, 1954), Shakespeare uyarlaması Kumonosu Jo (Kanlı that, 1957), Gorki uyarlaması Donzoko (Ayaktakımı Arasında, 1957), Kakushi Toride No San Akunin (Saklı Kale, 1958), Yojimbo(Koruyucu, 1961), Akahige (Kızıl Sakal, 1965) adlı filmleri yönetti.
1940'lardan 1960'ların ortalarına kadar Kurosawa , birçok filminde aynı ekiple çalışmaya özen gösterdi. Fumio Hayasaka birçok filminin müziğini, Asakazu Naki ise kameramanlığını yaptı. Takashi Shimura ve Toshiro Mifune'de oyuncu olarak Kurosawa'nın birçok filminde başrol üstlendiler.
Kurosawa'nın çok sayıda filmi Hollywood filmlerine esin kaynağı oldu. Örneğin; Yedi Samuray, Yedi Silahşör'e; Saklı Kale, Yıldız Savaşlarına; Koruyucu ise Bir Avuç Dolar İçin'e kaynaklık etti.
Altmışların sonunda “Tora Tora Tora” adlı filmle Hollywood'a giren yönetmen, daha sonradan bu filmi yarım bırakarak ülkesine döndü.
Yetmişlerin ortalarında Sovyetler Birliği'ne giden Kurosawa , bu ülkede; yüzyılın başında geçen Rus bir subayla Moğol bir avcı arasındaki dostluk öyküsünü anlatan Dersu Uzala filmini çevirdi . Film 1976 yılında en iyi yabancı film Oskarı'nı aldı .
Yönetmen'in son dönem çalışmaları olarak Kagemusha (Gölge Savaşçı,1980), yine bir Shakespeare uyarlaması Ran (1985) , Yume, (Düşler, 1990) Hachi-Gatsu No Kyôshikyoku (Ağustosta Rapsodi,1991) sayılabilir. Bu filmlerden ”Ran” dört dalda Oskar ödülü almıştır .