MALZEMELER
8 parça tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz,karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın.Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.
Pratik Bilgiler:Fırında tavuk kızartacagınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavugun uzerine bastırarak iyice sürün.
Diger yarısını ise tavugun içerisine yerleştirin.
Tavugunuz nar gibi kızaracaktır.
Fırında tavuk kızartacagınız zaman uzerine koydugunuz baharatlardan
içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
Afiyet olsun...