Aydın Seçkin yemekleri: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması, arapsaçı.
Aydın mutfağı, zeytinyağlı yemekleri, narenciye ürünleri, turunç reçeli ve çipura, kefal, mercan ve barbunya gibi zengin balık çeşitleri ile Türkiye’nin çeşidi bol ve lezzetli mutfakları arasındadır.
Yörenin kendine özgü yemeklerinden bazıları;
Çorbalardan :
Tarhana çorbası, kulak çorbası;
Yemeklerden :
Acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı,ciğer sote, imambayıldı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama (sıkma), paşa böreği, cilav(ayran böreği); salatalardan patlıcan-biber teretoru (turşusu), börülce teretoru, turp otu salatası, semizotu salatası, çingene pilavı;
Tatlılardan:
irmik helvası, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, lokma, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği sayılabilir.
Yuvarlama Tarifi:
Köftelerin Hazırlanmış hali
Malzemeler:
1. 250 gram kıyma
2. un
3. karabiber, tuz
4. haşlanmış nohut
5. 1 soğan
6. 1,5 kaşık salça
7. yoğurt
8. sarımsak
9. kırmızı biber
10. iki kaşık tereyağ
11. köfteleri kızartmak için çiçek yağı
Yapılışı:
1. soğanı ince tarafıyla rendeleyin kıymanın içine ilave edip kıymanın hacmine yakın unu koyun tuz ve karabiberi ilave edip yapış yapış bir kıvama gelene kadar yoğurun ellerinin yağlayıp nohutt büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın yuvarladığınız köftelerinizi un serpilmiş tabağa çıkarın tabağı sallayarak her taraflarının sağlayıp küçük bir tencerede bol çiçek yağıyla kızartın
2. kızartttığınız köftelerinizi tencereye koyun içine bir koca avuç haşlanmış nohut ilave edin 1,5 kaşık salçayı ( biber salçasI) suyla karıştırıp eritin köfteli nohutun üstünü geçecek kadar salçalı su ilave edin tencerenin kapağını kapatıp köfteler yumuşayacak kadar pişirin
3. NOT= köfteler unlu olduğu için çok su çeker yumuşamadıysa biraz salçalı su daha ilave edebilirsiniz ama pişmiş hali çok sulu olmamalıdır
4.Aydın yuvarlamasını tabağa aldıktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt dökün son olarak tereyağında kırmızı biberi kızdırıp üstüne dökün afiyet olsun