Çiğ köfte

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sümeyye Sude

  • ****
  • Join Date: Mar 2009
  • Yer: izmir
  • 787
  • +219/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • BAKMA SUSKUN DURDUĞUMA DAĞLARINDA SESİ ÇIKMAZ
Çiğ köfte
« : 05 Mayıs 2008, 08:26:49 »
MALZEMELER

1 kğ çiğ köftelik kıyma
1 kğ çiğ köftelik bulgur
5 adet orta boy soğan
8-10 diş sarımsak
250 gr siyah isot biber(acı)
250 gr kırmızı pul biber(acı)
25 gr karabiber
250 gram acı biber salçası
1 su bardağı sıkılmış limon suyu
1 bağ maydonoz
1adet marul göbeği
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI                                    vvv

et bir gün önceden baharatlarla karıştırılarak dinlendirilir
bulgur hazırlanacak tepsiye dökülerek ince kıyılmış saoğan ve sarmısakla 10 dk yoğrulur, daha sonra bir bardak limon suyu dökülerek 10 dakika daha yoğrulur. sonra acı biber salçası karıştırılarak 10 dakika daha karıştırılır. daha önceden baharatlarla karıştırılarak dinlendirilen kıyma ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir.Kıvama gelince ince kıyılmış maydonoz ve marul göbeği ilave edilir ve tuz eklenir. bir iki sefer daha yoğurduktan sonra sıkılarak servise hazır hale getirilir.
Not: Çiğ Köfte en güzel Acı ŞALGAM SUYU ile iyi gider
Ekleyen:Erkan Açık 08.08.2006
[/b][/color]