Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Sağlık
Sağlık Haberleri
Konu:
Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler yemeyin
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler yemeyin
0 Yanıt
2875 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
D®agon
Ezberletmez Öğretir
Join Date: Mar 2008
Yer: Ankara
11656
+524/-0
Cinsiyet:
Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler yemeyin
«
:
11 Kasım 2009, 20:33:20 »
Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Asan, küflenmiş ekmek ve çürümüş meyvelerin kanserojen madde içerdiğinden tüketilmemesi gerektiğini belirtti.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Asan, ''Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kansorejen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemelidir'' dedi.
Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süreli olarak tüketilen küflü yiyeceklerin kişilerde karaciğerde sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.
Küflenmiş yiyecekleri tüketmenin sağlık açısından son derece zararlı olduğunu ifade eden Asan, şunları kaydetti:
''Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kanserojen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemelidir. Küflenmiş bir ekmeği tüketmek doğru değildir. Çünkü küflerin birçoğu mikotoksin (küf zehiri) denilen zehirler üretirler. Bu zehirlerin yapıları pişmeyle asla bozulmaz. Bu zehirler 360 derece sıcaklığa bile dayanma özelliğine sahip. Bu zehirler bir defa yemekle insana bir şey olmaz ama uzun süreli ve yüksek miktarda tüketildiği zaman karaciğerde sağlık sorunlarının oluşmasına neden olur. Zehirler doğal ortamlarında ürediği zaman bunların tüketilmesi doğru değildir. Pazardan alınan ve daha sonra evde küflenmeye başlayan meyve ve sebzelerin de aynı şekilde tüketilmesi doğru değildir. Bazen bu meyve ve sebzelerin küflü kısımları kesilip diğer tarafları tüketiliyor. Bu da son derece yanlış bir davranıştır.''
Süpermarketlerde satılan küflü peynirler için böyle bir tehlikenin söz konusu olmadığını anlatan Asan, bu tür gıdaların genetik olarak zehir üretme yeteneklerinin alındığını söyledi.
AA
You are not allowed to view links.
Register
or
Login
Kayıtlı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Sağlık
Sağlık Haberleri
Konu:
Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler yemeyin
Yukarı git
Aşağı git