Malzemesi:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı ince irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
3 yumurta
125 gr. margarin
Serbeti icin:
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
2 su bardağı kızartma yağı
Yapılışı:
Şerbeti icin: 4,5 su bardağı şeker, 4,5 su bardağı su ile kaynatılır. Limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.Soğumaya bırakılır.
Bir tencerede 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır.
Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir.
Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.
(Hafif ateste 8-10 dakika).Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır.
Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur.
Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema pompasına doldurulur.
Kızgın yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp makasla kesilir.
Tava sallanarak pembe renkte kızartılır.
Soğuk şuruba atılır.Her kızartmada yağ bir süre soğutulur.
5 dakika sonra servis tabağına alınır.