Milliyetçilik - Birlik ve Beraberliğin Dayanağı

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

  • ******
  • Join Date: Kas 2010
  • Yer: HATAY
  • 7462
  • +547/-0
  • Cinsiyet: Bay
Atatürk’e göre millet, bir arada yaşayan, aynı vatana sahip çıkan ve aralarında dil, kültür ve duygu birliği bulunan insan topluluğu anlamına gelir. Yine o “Ben Türk’üm” diyen herkesi Türk kabul eder, insanlar arasında ayrımı kabul etmez.

Atatürk milliyetçiliği milletini sevmek, milletini yüceltme ve bu yolda çalışmaktır. Milliyetçilik milli birlik ve beraberliğimizin temel taşıdır. Bu yönüyle Milliyetçilik ilkesi birleştiricidir, Türk milletini bir arada tutar. Bu ilke, insana ve insanlığa değer verir, savaşa karşıdır, barıştan yanadır.

Milliyetçilik ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilen inkılâplardan bazıları şunlardır:

* 1931 yılında Türklerin dünya medeniyetine katkısını ve Türk tarihinin zenginliğini ortaya koymak için Atatürk’ün öncülüğünde Türk Tarih Kurumu kurulmuştur.

 Atatürk’ün Türk Tarih Kurumu’nun kuruluşuna öncülük etme nedeni onun şu sözleriyle açıklanabilir: “Büyük devletler kuran atalarımız, büyük ve kapsamlı uygarlıklara sahip olmuştur. Bunu aramak, incelemek, Türklüğe ve dünyaya bildirmek bizler için bir borçtur.”

**Atatürk Türk dilinin gelişmesine çok önem vermişti. Harf inkılâbı ile okuma yazmanın kolaylaşması ve yaygınlaşması sağlanmıştı. 1932 yılında bu inkılâbın devamı olarak Türk dilini yabancı dillerin etkisinden kurtarmak ve sadeleştirmek için Türk Dil Kurumu kurulmuştur.
Kurumun çalışmalarına bizzat katılan Atatürk şöyle demiştir: Türk dili dillerin en zenginlerindedir. Yeter ki bu dil bilinçle işlensin”

Milliyetçilik: Anahtar Kelimeler

-- Birlik ve Beraberlik
-- Ortak kader
-- Ortak dil
-- Ortak vatan
-- Milli Dil
-- Milli Tarih
-- Vatan ve Millet Sevgisi
--  Milli Kültür