Gıdada Akıl almaz hile teknikleri

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arif Arslaner

  • *****
  • Join Date: Eyl 2008
  • Yer: A'raf şehri
  • 4502
  • +1462/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Sen, Seni Sevdiğinle Bil Ey Can! "O" Seninledir.
    • Uyanan Gençlik
Gıdada Akıl almaz hile teknikleri
« : 24 Eylül 2013, 12:23:02 »
Gıda teknolojisi hilenin hızına yetişemiyor. Beyaz et klorlanıp taze görüntüsü veriliyor, küflü kaşarlar eritiliyor, sütün yağı alınıp margarin katılıyor. İşte insanı şok eden hile teknikleri:



Temel gıda maddeleri başta olmak üzere sofralara konan birçok gıdanın içine insan sağlığına da zarar verecek nitelikte maddeler katıldığı, yiyeceklerin kimyasal işleme tabi tutulduğu bildirildi.

GIDADA HİLE TEKNİKLERİ

- Ufalanmış peynir birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor.
- Dana kıymaya tavuk sakatatı katılıyor.
- Sütün yağı alınıp yerine margarin konuluyor.
- Küflü kaşarlar eritme peyniri yapılıyor.
- Tavuk dönerin içine tavuk derisi, bağırsak, paça ve sakatatlar baharatlanarak karıştırılıyor.
- Kırmızı bibere kiremit tozu ekleniyor.
- Kalitesiz bulgura boya katıp ayıp örtülüyor.
- Zeytinyağına rafine ayçicek, kanola, fındık ve tereyağı karıştırılıyor.
- Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar yeni yapılan sucukların içine katılıp yeniden imal ediliyor.
- Salam ve sosislerin içine hayvansal etsel atıklar katılıyor.
- Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor.
- Baharatlar arasına kurutulmuş ot ve sap karıştırılıyor.
- Depolarda iyi muhafaza edilmediği için küflenen çaylar da soframıza geliyor.”

Türkiye'de sahte gıda piyasasında ürün yelpazesinin bir hayli geniş... “Türkiye'de 27 bin gıda sanayii işletmesinin 10 bini denetlenemiyor. Çünkü bunlardan sadece 17 bini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın gıda siciline kayıtlı” tablo çok kaygı verici...

HORMONLU YİYECEKLER ŞÖYLE ANLAŞILIYOR

Tescilli ve güvenilir ürünleri seçmenin büyük önem taşıyor.Gıdalarda hormon konusuna dikkat etmeliyiz.
Hormon konusunda hazırlanan bir raporla bazı püf noktalar belirlenmiş.
Bu rapora göre,
- domates çekirdeksiz ve içi cıvıksa,
- patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksizse,
- kabak çekirdeksizse,
- biber aşırı iri ve büyükse,
- patates şekilsiz ve içinde kararmalar varsa,
- karpuzun çekirdek yerleri boşsa bu yiyeceklerin hormonlu olduğu anlamına gelebilir.

Bu raporda
a- 15 Ekim-10 Kasım,
b- 10 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında domates yenmemesi öneriliyor.
a- 15 Kasım-15 Mayıs arasında patlıcan,
b- 1 Kasım-15 Mayıs tarihleri arasında da kabak yenmemesi gerektiği ifade ediliyor.”

Kadınlara çocuklarını doğal gıdalarla beslemeleri öneriliyor ve
“Vitamin alacağını düşünerek belki de bu tarihler arasında bu tip şeyleri yiyoruz ve
yediriyoruz ama hata ediyoruz”

GIDA RAPORUNUN NOTU:

Siz siz olun, iyice araştırmadan, araştırmanın sonucunda tam emin olmadığınız ürünlerden ve bu ürünlerin satıldığı yerlerden uzak durun...