Malzemeler500 gram tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 adet portakal
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: - Tavuk göğüs etinin derisini çıkartıp üzerine yoğurt ve zeytinyağını sürün.
- Bu şekilde 10 dakika dinlendirin.
- Bu arada portakalın kabuğunu soyup bir tencerede tereyağı ile beraber 5 dakika kadar pişirin.
- Tavuk etini yağsız bir tavada iki yüzünü de kızartın.
- Üzerine limon suyunu ve biraz pişirdiğiniz portakalı döküp fırın tepsisine alın.
- 25 dakika 200 derecede pişirin.
- Servis yaparken istenirse yeşillikler konulabilir.
- Dilimlenmiş tavuk etini portakal dilimleriyle beraber servis tabağına aktarıp sıcak olarak ikram edin.
- Çok değişik bir tarif farklı lezzet isteyenler için önerebilirim.