Malzemeler700 gram tavuk kuşbaşı
2 adet tavuk but
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:Tavuk Etlerinin kemiksiz olması için öncelikle kesip kemiklerini alın. Daha sonra bir bıçakla ince ince kıyarak kıyma haline getirin. Ya da kasabınızdan satır kıyması gibi tek çekimlik kıyma alın. İçine ince kıyılmış soğanı ekleyin. Birçok yerde soğan koymadan yaparlar ama bence soğan etin kokusunu alıyor ve da lezzetli yapıyor. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı da içine koyun. Elinizle yoğurmaya başlayın ve içine tereyağını ekleyip ete yağı yedirin. Acı biberi tuz ve karabiberi de ekleyin ve bu karışımı elinizi suya batırıp kalın kebap şişlerine geçirin. Fırın tepsisine koyup ızgarada ya da normal kızgın fırında fırın telinin üzerinde ara sıra çevirerek pişirin. Çok lezzetli bir kebap olduğunu garanti ederim. Servis yaparken yanında kızarmış patates ve soğan salatası koyabilirsiniz. Tırnaklı pideler artık fırınlarda satılıyor alıp kebabınızla beraber ikram edebilirsiniz.