Çöp Kebabı

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • *****
  • Join Date: Nis 2008
  • Yer: Hatay / İskenderun
  • 3198
  • +238/-0
  • Cinsiyet: Bay
Çöp Kebabı
« : 02 Nisan 2008, 22:50:34 »
Çöp Kebabı

MALZEMELER
500 gr. kemiksiz kuşbaşı et
5-6 adet orta boy kemer patlıcan
3 adet domates
6-7 adet çöp şiş
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak İçin;
5 yemek kaşığı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine kuşbaşı etleri koyalım.
Üzerine tuz, karabiber ve salçayı ekleyip elimizle karıştırarak tüm harcı etlere iyice bulaştırıp, yedirelim.
Patlıcanları dış kabuklarını alacalı soyarak, boylamasına dörde bölüp, iki parmak genişliğinde keselim.
Domatesleri iri kuşbaşı doğrayalım.
Çöp şişlere bir adet patlıcan, bir adet domates ve bir adet kuşbaşı et sıralamasıyla malzemeleri yerleştirelim.
Tavaya sıvıyağı koyup, kızınca çöp şişleri çevire çevire kızartalım.
Sonra çöp şişleri bir fırın kabına yerleştirip, üzerine 1 su bardağı salçalı suyu gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
Pilavın üzerinde veya tandır ekmeğinin üzerinde servise sunalım.

Afiyet olsun...

Çevrimdışı Halime

  • ***Sen kaldırım taşlarını dize dur önüme, ben toprağa basa basa senden uzaklaşıyorum ***
  • *****
  • Join Date: Nis 2008
  • Yer: İsk€nd€run
  • 2695
  • +198/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..
Ynt: Kebaplar
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2008, 11:24:24 »
        heheh                      103