MALZEMELER: Yarım kilo et
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kase sebze kurusu Üzeri için:
5 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz, Kırmızı biber, kekik
HAZIRLANIŞI:
Kuru sebzeler sıcak suda 10 dakika kadar bekletilir.
Tencereye sıvı yağ alındıktan sonra üzerine etler ilave edilerek kavrulmaya başlanır.
Soğanlar ve biberler doğranır.Soğanlar kavrulmaya devam eden ete ilave edilir. Daha sonra biber ve domates salçası ilave edilir
.Doğranmış biber ve domatesler de ilave edilir.ve biraz pişirilr. Sonra kuru sebzeler ilave edilir.
un da eklenip karıştırılır. Su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Sos koyulaşıp malzemeler pişince bir fırın kabına aktarılıp , haşlanmış halka patatesler üzerine dizilir.
tuz, toz kırmızı biber serpilip üzeri kızarana kadar fırında pişirilir