Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Hamur işleri
Börekler
Konu:
Patatesli Çarşaf Böreği
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Patatesli Çarşaf Böreği
0 Yanıt
2650 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aleyna
Join Date: Nis 2008
Yer: Bursa
149
+12/-1
Cinsiyet:
Patatesli Çarşaf Böreği
«
:
09 Haziran 2008, 18:04:25 »
PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ
İÇ MALZEMELER
1 kg patates
3 adet kuru soğan
tuz karabiber kırmızı biber sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
HAMURUN MALZEMESİ
1 kg un
ılık su tuz ve sıvı yağ
üzerine yumurta sarısı
yarım paket margarin eritilecek
YAPILIŞI
öncelikle unu ılık su ve tahmini tuzunu koyun yoğurun yumuşak bir hamur olsun
ve bıçakla kaserek eşit parçalara bölün 20 santim çapında merdane ile yuvarlak açın üzerine erittiğiniz yağdan sürün müsait bir yerde yarım saat kadar
bekletin sıcak ortam olursa daha iyi olur hamur beklerken içini hazırlayın patatesleri yıkayın soyun dilim dilim bölün haslayın pişince suyunu süzün kaşıkla ezin soğanı inçe doğrayın yağ ile kavurun salçayı patatesi tuzu baharatları koyun kavurun 5 dakika kadar hamurumuz demlenmiştir yere gazete yayın üzerine
sofra bezini serin halı yağlanmasın hamuru alın sofra bezine koyun uç kısımlardan çekerek açın sofra bazini kaplıyor genelde içine iç malzemeden serpiştirin bezi sallayarak yufkayı rulo şeklinde sarın yağlanmış tepsiye dolayarak yerleştirin hamur bitince üzerine yumurta sarısı sürün 230 derecede altı üstü kızarana
kadar pişirin fırından çıkarınca üzerine bez örtün yummuşak olsun kıtır isteyen bez örtmesin ılık servis yapın yapanlara afiyet olsun biraz uğraşmalı ama yerken lezzetli oluyor denemeye değer...
Kayıtlı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Hamur işleri
Börekler
Konu:
Patatesli Çarşaf Böreği
Yukarı git
Aşağı git