Tavuk Göğsü

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı melike

  • ****
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: ANKARA
  • 739
  • +66/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Dal rüzgarı Affetse de...Kırılmıştır bir kere...
Tavuk Göğsü
« : 06 Mayıs 2008, 16:12:00 »


 Tavuk Göğsü


Malzemeler

4 Su bardağı süt
1 Su bardağı tozşeker
3 Kahve fincanı sübye
75 gr tavuk göğsü
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için tarçın

Hazırlanışı

* Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın.
* Bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğsünü elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın (tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır).
* Sütü geniş bir tencerede kaynatın ve ateşten indirin.
* Tavuk göğsünü kaynamış süte ilave edip 30 dakika dinlendirin.
* Dinlendirme işlemi bitince diğer malzemeleride sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın.
* Kaynarken sürekli karıştırın.
* Hazırladığınız tavuk göğsünü geniş bir tepsiye yayın.
* Soğuyunca dilimleyip rulo şeklinde sararak servis tabağına koyun.
* Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın.