KPSS Tarih Dersi Nasıl Çalışılır?

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
KPSS Tarih Dersi Nasıl Çalışılır?
« : 10 Ekim 2012, 15:57:20 »


KPSS’de (Kamu Personeli Seçme Sınavı)  en eleyici derslerin başında tarih dersi gelir. Tarih dersini bu kadar zor kılan en önemli unsurlardan biri soru sorulacak konu kapsamının çok geniş olmasından kaynaklanmaktadır. KPSS sınavlarında bugüne kadar adayları en çok yoran, şaşırtan, zorlayan sorular hep tarih dersinden gelmiştir. Velhasıl tarih dersi KPSS sürecinde çok önem verilmesi gereken derslerin başında gelir. Peki KPSS’ye hazırlanırken Tarih dersini nasıl çalışmalı?

KPSS’de sorulan tarih konularını üç ana başlığa ayıracak olursak:

1)İlk Türk Devletleri Tarihi (%5)

2)İlk Türk İslam Devletleri Tarihi (%15)

3)Osmanlı Tarihi(%10)

4)İnkilap Tarihi (%70)

Önündeki yüzdelikler KPSS sınavındaki ortalama soru dağılımını göstermekte. Görüleceği üzere inkilap tarihi %70′lik dilim ile aslan payına sahiptir. Kendisine önem verilmesi gerektiğini bize iletiyor.

Tarih dersini çalışırken, tarih konularını kesinlikle ikiye bölmenizi öneriyoruz. Birinci bölüm Osmanlı tarihi ve Öncesi, İkinci bölüm inkilap tarihi şeklinde olsun. Bu dersleri iki ayrı dersmiş gibi gün içerisinde ayrı ayrı çalışınız.

İnkilap Tarihi’ni hem günümüze en yakın tarih olması hem de sınavda çıkan soruların büyük bir bölümünün buradan çıkması münasebetiyle daha çok seveceğinizi umuyoruz. Ayrıca İnkilap Tarihi dersi anlatılan olayların meydana geldiği tarihi aralık olarak Osmanlı Tarihi ve Diğer Tarih bölümlerinden daha dar bir kapsama sahip olmasından dolayı, çok daha kolay anlaşılır ve zevkli bir derstir.

İlk Türk İslam Devletleri kısmında tarihi eser adlarının ezberlenmesi biraz önem kazanmaktadır.

Tarih Dersini Sanki O yıllarda yaşıyormuş gibi çalışın. Kendinizi olayların içerisine katın. Gerekirse tarihteki önemli devlet adamlarının yaptıklarını eleştirin. “Ben olsaydım şöyle yapardım…” gibi eleştirilerde bulunun. Emin olunuzki çok iyi bir verim elde edeceksiniz.