Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Yöresel yemekler
Konu:
Ağrı Yöresel yemekleri
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Ağrı Yöresel yemekleri
0 Yanıt
5698 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
busegül
Join Date: Mar 2008
Yer: Adana
20005
+360/-0
Cinsiyet:
Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
Ağrı Yöresel yemekleri
«
:
08 Aralık 2010, 19:50:18 »
Ağrı yöresinde hayvancılığın büyük çapta olması nedeniyle hayvan ürünleri büyük miktarda kullanılmaktadır. Ağrı zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.
Saç kavurma en meşhur yemeğidir.
Gosteberg buğulama, Abdigör köftesi, Hengel, haşıl, erişte, kuymak, kete, bişi, erdek, hasude, bulgur pilavı, yalancı köfte, ekmek aşı,lalanga, ayran aşı, halise,çiriş ketesi, murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası gibi yöreye özgü yemekleri vardır.
Abdigör Köftesi Yapılışı:
Malzemeler:
Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
Soğan
Haşlanmış pirinç
Baharat
Hazırlanışı:
Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır.
İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır.
Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen;
köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır.
Kayıtlı
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Kadın ve aile
Yemek tarifleri
Yöresel yemekler
Konu:
Ağrı Yöresel yemekleri
Yukarı git
Aşağı git