Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve çeşitli baharatların kullanılmasıdır.
Çorbalardan,Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası,
Sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi,
Bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması,
Kebaplardan Adana kebabı,
İçeceklerden şalgam veya meyan kökü,
Tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı
Adana mutfağının özgün yemeklerindendir.
Adana Kebabı TarifiMalzemeleri :
– 8 Adet Çarliston Biber
- Yarım tatlı kaşık kimyonadana kebap tarifi
- Yarım tatlı kaşık toz acıbiber
- Yarım tatlı kaşık acıbiber
- 1 Demet maydonoz
- 1 Adet Kuru soğan
- 4 Adet Domates
- 500 gram dana kıyma
- istenilen miktarda pide
- Yassı şiş ve yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Kıymayı bir kaba koyuyoruz daha sonra soğanı ince ince doğruyoruz.
Daha sonra kıyma, acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ilave ederek yoğuruyoruz.
Şişleri yağladıktan sonra kıymayı 8 veya 9 porsiyon şeklinde şişlere diziyoruz.
Yıkanmış domatesleri ve biberleri ikiye bölüp ızgaranın kenarına diziyoruz.
Bir yandan da pideleri kızartıyoruz pişirdikten servise hazır hale getiriyoruz.