Çikolata Soslu Sütlaç
Malzemeler
3 yaprak jelatin
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı haşlanmış pirinç
1/2 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı badem (soyulmuş)
2 yemek kaşığı badem likörü
Küçük bir tencereye 1,5 su bardağı sütü koyun ve üzerine jelatinleri serpiştirin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak jelatinler eriyene kadar pişirin. Daha sonra 3 yemek kaşığı şeker ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Ocaktan aldığınız tatlı, yumurta akı kıvamına gelinceye kadar soğutun. Daha sonra 1 yemek kaşığı likör ve yarım çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp katılaşıncaya kadar soğutun.
Sütlacın çikolata sosu için kakao ve 3 yemek kaşığı şekeri küçük bir tencereye koyun. Yarım su bardağı sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Kalan likörü de ekledikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Hazırladığınız sütlacı servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine çikolata sosu dökün ve badem ile süsleyerek servis edin.
4kişilik........pişirme süresi 90 dakika