Karaciğer rahatsızlıklarına şöyle bir karışım hazırlanıp kullanılabilir.
100 gr zerdeçal
100 gr polen
100 gr arı sütü
100 gr anason
500 gr pekmez
1 kg bal
Bu ürünler karıştırlarak günde üç öğün aç karına bir yemek kaşığı yenir.
Karaciğer rahatsızlıklarında ayrıca yenilecek besinlerede dikkat etmek gerekir.
Yenilmemesi gerekenler
Kızartma, pasta, kuruyemiş, çikolata, turşu, yağlı tatlılar, baharatlı ve biberli yiyecekler, hamur işi yiyecekler ve meşrubatlardan uzak durulur.
Yenilmesi gerekenler
Bal, kayısı, sebze ve meyveler, ızgaralar, enginar ve enginar suyu karaciğer için çok iyi bir bitkidir.
Ayrıca sıkıntı ve stresten uzak durulması gerekir.