Sonbahar gibi geçiş aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar oldukça yaygın olabiliyor.
Güçlü bir bağışıklık sistemi bu hastalıklardan korunmayı ve kışa daha sağlıklı girmeyi sağlıyor.
Geçiş mevsiminde yenmesi gereken besinler:Hastalıklara karşı C vitamini tüketin: Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için kuşburnu, maydanoz, kırmızı ve yeşil sivri biber, roka, kivi ve limon gibi C vitamini kaynağı olan besinler tüketmeye özen gösterin.
E vitamini için ayçiçek yağı, zeytinyağı, fındık, badem, soya, ceviz ve fıstık türleri
Beta karoten alımı için havuç, ıspanak, brokoli, domates, pırasa, marul gibi turuncu, kırmızı, yeşil sebze ve meyveler.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için büyük öneme sahip olan besinlerden biri de yoğurttur. Yoğurt ve yoğurt üretiminde kullanılan laktik asit bakterilerinin enfeksiyonları, gastrointestinal sistem hastalıklarını önleyici ve kanser riskini azaltıcı etkileri vardır. Düzenli olarak tüketildiğinde probiyotik yoğurtlar, bağırsak mikroflorasının dengesini geliştirir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bununla beraber probiyotik yoğurdun sindirimi kolaydır, ishali ve kabızlığı önler, kolon kanseri riskini de düşürür. İleri yaş gruplarında yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirmekte önemli rol oynar.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ayrıca demir, magnezyum, selenyum ve çinko almını artırmak gerekir.
Demir: Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et, tavuk, kuru kayısı ve kuru üzüm
Magnezyum: Tahıl, sebze, süt ve deniz ürünleri
Selenyum: Balık ve diğer deniz ürünleri
Çinko: Yumurta, süt, et, tahıl ve deniz ürünleri