Malzemeler400 gram tavuk eti
1 paket renkli makarna
Köri, kimyon, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ota boy havuç
5-6 çiçek brokoli
7-8 adet brüksel lahanası
Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak, tuz, pul biber
Yapılışı:Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kuş naşı doğranmış tavuk etlerini 10 dakika kavurun üzerine baharatları atıp ocaktan alın.
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine tuzu ve makarnayı ekleyin ve 14 dakika kadar haşlayıp süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Sebzelerin her birini ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
Havucu doğrayıp diğer bütün malzemelerle birlikte makarnaya ilave edin.
Diğer tarafta sos için, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve pul biberi karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnaya gezdirin.
Kavurduğunuz tavuk etini de İster ılık ister soğuk olarak üzerine koyup servis yapın.
Bu sebzeli makarna yemeğine farklı sebzeler de katılabilir.
Üzerine ızgara yapılmış tavuk ya da haşlanmış tavuk etini koyup ana yamak olarak kullanabilirsiniz.