Kahvaltıyı yapmayanları bekleyen tehlike

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arif Arslaner

  • *****
  • Join Date: Eyl 2008
  • Yer: A'raf şehri
  • 4502
  • +1462/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Sen, Seni Sevdiğinle Bil Ey Can! "O" Seninledir.
    • Uyanan Gençlik
Kahvaltıyı yapmayanları bekleyen tehlike
« : 20 Ekim 2012, 15:28:31 »


Kahvaltının zihinsel ve fiziksel performans üzerinde önemli oranda etkisi olduğunu ortaya koyan yüzlerce araştırmanın ardından bu öğünü atlamanın ölümcül kalp hastalıklarına yol açtığı da ispatlandı. Hastane kapılarından uzak kalmak için yapmanız gerekense kısacık zaman ayırmak ve bu ürünlere sabah sofranızda yer vermek.
 
Akciğerleriniz için bir bardak portakal suyu ve mango ,üzerine ayçekirdekleri serpilmiş bir kase yoğurt ciğerlerinizi korumak, temizlemek,vücudunuzu ve hücrelerinizi koruyacak antioksidantı almanız için birebir.
Yağı alınmış süt ve yulaf bu sayede kemiklerinizi koruyacak vitamin D ve Kalsiyumu alabilirsiniz.
Beyniniz ve depresyonu alt etmek içinse bir kâse çilek ve böğürtlen yeterli.
Çilek beynin yaşlanmasını durduracak mükemmel bir meyve.
Renkli gıdalar aynı zamanda duygu durumunuzdaki keyifsizliği de gideriyorlar ve sizi daha neşeli yapıyorlar.
 
Sabah trafiğine çıkmadan önce herkesin bu gıdalardan alması sanırız çok şeyi değiştirecek.
Fazla kafein aynı zamanda doğurganlığı etkiliyor.
Kahve ve çay yerine papatya çayı içebilir, müsli ile de vücudunuza gereken B vitamini, çinko, selenyum ve vitamin E yi verebilirsiniz.

Bir kase kiraz, havuç suyu, yumurta ve domatesten oluşan kahvaltı ise bir başka seçenek.
Böyle bir kahvaltının cildinize neler kazandıracağına inanamazsınız.
Cildiniz sıkılaşarak, cildinizin yapıtaşlarından kolajen salgılamanız artacak.
Muz, yoğurt ve çavdar ekmeğinden oluşan bir kahvaltı da formunuzu korumanızı sağlayacak probiotik bakterinin üretilmesine yardımcı olacak. İşte bunlar size hayatınızı kurtaracak sadece birkaç seçenek.
Tercih yine de size kalmış.

Imperial College London tarafından yapılan araştırmada, kahvaltı yapmayanların,
öğle yemeğinde daha çok yemek yediği ve gün içerisinde abur cubur yemeye daha meyilli olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada, manyetik rezonans görüntüleme cihazına (MR) bağlanan normal kilodaki katılımcılara, paketlenmiş abur cubur fotoğrafları gösterildi.

Katılımcıların, kahvaltı yapmadığı günler ile kahvaltı yaptığı günlerdeki beyin hareketleri izlenen araştırmada, kahvaltı yapmadıkları günlerde beyinlerinde abur cubura karşı "meyil" olduğu gözlendi.

Glasgow Üniversitesi'nden Dr. Catherine Hankey, kahvaltının iştahı dengelediğinin altını çizerek, kişilerin daha fazla yemek yemesinin önüne geçtiğini söyledi.


Kaynak: AA