Malzemeler :
Yarım paket margarin (yumuşak olacak oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( sarısı içine beyazı üzerine)
3 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için susam
Yapılışı :
Öncelikle yumuşamış margarin , sıvı yağ, yumurta sarısı sirke, tuz, toz şeker, kabartma tozu ile harç elde ediyoruz. Sonra unu döküp hamuru yoğuruyoruz. Çok sert ve çok yumuşak bir hamur olmayacak. Biraz hamuru dinlendirdikten sonra elimizle hamurdan küçük parçalar koparıp uzun çubuk şeklinde uzatıp küçük simit şekli veriyoruz. Önce bu hamuru yumurta akına sonra susama bulayarak ( yalnızca üst kısmını dikkat edin yumurta beyazı alta konmayacak). tepsiye sırasıyla diziyoruz.
180 dereceli fırında kandil simitlerinin üzerleri çok kızarmadan hafif krem rengi olunca fırını kapatıyoruz.
Biraz fırında dinlenmesini bekledikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Püf Noktası : Sirke, kandil simidi veya diğer poğaçalarda dağılgan kırlgan çıtırlı bir durum yaratır. Çok fazla sirke koyarsan poğaça veya kurabiye sirke kokar ve ve acı bir tat bırakır.
Bu yüzden sirkeyi iyi ayarlamak gerekir.