Malzemeler :400 gr. Kıyma
1 kilo büyük domates
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 tutam kuru nane
2 çorba kaşığı salça
Biraz sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı :Yıkadığımız domateslerin üst sap kısımlarından keselim.
Kestiğimiz bu domates parçalarını üzerine sonradan kapak yapmak için bir kenara alalım.
Sonra domateslerin içini bir oyucu veya kaşık yardımıyla çıkaralım.
Daha sonra bir kapta yıkanmış pirinç, ince doğranmış soğan ve maydanoz,çiğ kıyma,nane, tuzunu,karabiber, sıvıyağ ve içini çıkarmış olduğumuz iç domatesleri koyalım. ve harmanlayalım.
Sonra içini oymuş olduğumuz domateslerin içine bir kaşık yarımıyla bu harçtan koyalım. Ağzına kadar yerleştirmeyelim çünkü pirinç pişince iki katına çıkacak. üzerine ayırdığımız domates üstlerinden kapak yapatarak kapatalım. Tencereye dizip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su koyun.
Ve orta ateşte yavaş yavaş pişirin. isterseniz tencere kapağının içine çatlamaz bir tabak yerleştirebilir. İçerideki sıcaklık sirkülasyonunu eşit derecede ayarlayabilirsiniz.Piştiğinden emin olduğunuz sürede altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Eğer pişmediğinden emin olur ve içindeki su azsa gerekirse pişerken azar azar su ilave edebilirsiniz.