özelligi kıyma ile değil,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.
Malzemeler:
1/2 kg.satır kıyması
1 kgdan az pirinç
70 adet kadar kuru patlıcan
4-5 adet soğan
3-4 diş sarmısak
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
zeytinyağı,tereyağı
sumak veya limontuzu
Yapılışı:
Kıyma,ince doğranmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.
Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur.
Yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edin.
Tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir.
Sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.
Afiyet Olsun...