Eğer anne olsaydım...

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dolun@y

• Yer: Adana
  • 121
  • +9/-0
Eğer anne olsaydım...
« : 27 Eylül 2009, 02:33:12 »
EĞER ANNE OLSAYDIM

Annelik bütün meslek ve sanatları bün-yesinde taşıyan dev bir özveri paletidir. Nasıl ki sanattaki güzellik sanatkârın kabiliyetini yansıtırsa, evlat da annenin yürek ve zihin zen-ginliğini yansıtan bir aynadır. Annelik, kadını vara-bileceği en ulu zirveye bir çırpıda taşıyan ömre karşı atılmış koca bir adım, ruhî olgunluğu, kemâ-lâtı kalbe kazandıran en şahâne armağandır.

Anne olmak, kişiyi bambaşka bir boyuta taşıyan, müs-pete, derinliğe, iyiliğe ve güzelliğe dair büyük bir hamledir. Dünya hislerinin ve işlerinin içinde en özeli, ahiret azıklarının içinde en hacimli olanıdır annelik

Anne, canını başka bir bedende hissedebilen, başka birinin nefesini kendi nefesine tercih ede-bilendirYine anne, Yaratanın en büyük mucize-lerinden birine ayne'l yakin bir mertebede tanıklık edendir

Zira insanın akıl almaz yaratılışı, bizzat kendi bedeni üzerinde gerçekleşmekte, yüce 'ın Hâlik esması rahminde tecelli etmektedir. Anne taşır, anne fedakârdır, anne cefâkârdır ve çok kere evlattan daha vefâkârdır. Sabırlıdır 9 ay bekler, yükü tek başına yüklenir ve fakat nimeti başkalarıyla da paylaşır.

Annelik, insanî dereceler içerisinde alınabilecek en ulvî payedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v), "Kime iyilik yapayım?" diye üç defa soran bir sahabeye, üç defasında da, "Anne-ne" cevabını verdikten sonra dördüncü soruda, babasına iyilik yapması gerektiğini söyleyerek (1), anneliğin diğer hiçbir feragat ile mukayese kabul etmeyecek kadar müstesna bir özveri olduğuna işaret etmiştir.
Anne kendi başına bir okuldur. Branşına göre her öğretmenin vereceği dersin özünü bünyesinde toplar ve çocuğuna verir. Bazen lisan öğretmenidir.

İlk sözcüklerini çocuğuna talim ettiren, onun hecelemeleriyle heyecan ufuklarına sürüklenendir. Bazen, en sabırlı re-sim öğretmenidir anne. Çocuk büyük bir ihti-malle ilk resim denemelerini annenin sildiği du-varlara, annenin evladından zaman artırıp oku-duğu kitabına ve bilumum olmadık yerlerde yapacaktır. Bazen de musiki sanatını en güzel şekilde icra eden müzik öğretmenidir anne. Uyku duaları ve paha biçilmez lezzete sahip ninnileri evladı içindir.

Anne bahçıvandır. Evladının gönlünü ve zihnini karış karış gezip, çıkan ayrık otlarını el-leriyle temizler. Çünkü çocuğunun yürek bah-çesinde oluşacak küçücük bir kirliliğe bile ta-hammülü yoktur. Bu içten bakım içindir ki yüce , bir çocuğun babasız doğmasına müsaade ettiyse de, hiçbir çocuğun annesiz dünyaya gel-mesini murat etmiş değildir...

alıntı