Toggle navigation
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Remember me
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Edebiyat ve Hobi
Genel yazılar
Konu:
Allah'IN sonsuz bağış ve affı..
« önceki
sonraki »
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Allah'IN sonsuz bağış ve affı..
0 Yanıt
2413 Gösterim
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
falcon42
falcon42
Yer: Konya
693
+137/-0
«
:
01 Şubat 2009, 21:18:30 »
Bir kul günah işledi de sonra,´´Allah'ım, benim günahımı bağışla.´´ diye yalvardı. Bunun üzerine
Cenab'ı Hak:
''Kulum bir günah işledi, fakat günahını bağışlayacak veya günah sebebiyle azap edecek bir Rabbi olduğunu bildi.'' buyurdu. Sonra kul tekrar günah işledi ve ''Ey Rabbim, beni affet.'' dedi. Allahu Teala yine ''Kulum bir günah işledi, fakat günahı bağışlayacak bir Rabbi olduğunu bildi.'' buyurdu. Sonra kul, tekrar dönüp günah işledi. Arkasından ''Ey Rabbim, benim günahımı bağışla!'' diye yalvardı. Yüce Allah bu defa yine:
''Kulum bir günah işledi, fakat günahı bağışlayacak ve günah sebebiyle cezalandıracak bir Rabbi olduğunu bildi. Muhakkak ben kulumu affederim. Artık dilediğini yapsın.'' buyurdu.(Buhari ve Müslim, tövbe, 29 Ebu Hureyre'den (r.a) nakledilmiştir.)
Allah celle celalühü ''Ğaffarü'z-zünub'dur, günahları affedip bağışlar. Günahın tekrar tekrar işlenmesi tövbeye engel değildir.Günahı mükerreren işleyip yine Allah'tan ümit kesmeden dergah-ı uluhiyete el açıp af dileyeni Cenab-ı Hak bağışlar. Çünkü o Ğafur ve Rahimdir.
(alıntı)
+
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Sorular ve Cevaplar
Bilgi Bankası
Edebiyat ve Hobi