Antabuse - Ansiklopedik Bilgi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11656
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
Antabuse - Ansiklopedik Bilgi
« : 08 Mart 2014, 13:10:28 »
Alm. Antabus, Fr. Antabuse, İng. Antabuse.

Alkolün esiri olmuş şahısları, alkolden soğutmak için kullanılan bir ilaç.



İçindeki maddeden dolayı disülfiram olarak da bilinir. Bu madde alkolün metabolizmasını değiştirir. Organizmada alkolden asetaldehid meydana getirir. Bu madde zehirlidir. Antabuse kullanan kişi, çok az alkol bile olsa, çok rahatsız edici belirtiler ortaya çıkar ve hasta alkolden tiksinir. Fazla miktarda alkol almış ve komanın eşiğinde olan hastaya antabuse verilmez. Hastadan habersiz vermemelidir. Hastanın arzusu ile verilir.

Antabuse, her gün kullanmak gerektirdiği halde, vücudda adale içine konan ve bir defalık konunca altı ay-bir sene hastada etkili olan preparatları da vardır.

Organizmada alkolden asetaldehid meydana getiren bu madde zehirlidir. Antabuse kullanan kişi, çok az miktarda Alkol alsa bile, çok rahatsız edici belirtiler ortaya çıkar ve hasta alkolden tiksinir. Fazla miktarda alkol almış ve komanın eşiğinde olan hastaya antabuse verilmez ve Hastadan habersiz vermemelidir.

Hastanın istek ve arzusu olursa verilir. Antabuse, her Gün kullanmak gerektirdiği halde, vücutta adale içine konan ve bir defalık konunca altı ay  ile bir sene hastada etkili olan preparatları da bulunmaktadır.

Antabuse , Alkollü içkiyi kullanma halinde son derece tesirli etkiler meydana getirir. Bu şekilde alkolün kendisine yaramadığına inanan şahıs alkolden soğur. İlacın tesirli olması için düzenli olarak her gün alınması gereklidir.

Antabuse tedavisinin mutlaka uygun bir klinikte ve yetkili doktor kontrolünde yapılması ( en azından başlatılması ) hayati ehemmiyeti haiz bir husus olduğu unutulmamalıdır.

Alkol bağımlılığının tedavisinde, alkole karşı tiksinti yaratmak amacıyla kullanılan bu ilaç Alkolün normal metabolizmasını engeller ve nefes darlığı, kalp çarpıntısı,  kusma ve bulantı gibi nahoş semptomlar yaratan asetaldehidin kandaki konsantrasyonunu yükseltir. Yüksek tansiyon, kardiyovasküler çökme ve bazen de konvülsiyonlar gibi daha ağır tepkiler ortaya çıkabilir.