Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) - Ansiklopedik Bilgi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11656
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam
Hak ve Eşitlik Partisi ya da resmî kısaltmasıyla HEPAR, kurucu genel başkanı emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu olan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti.

Partinin simgesi Anadolu kartalıdır.



Slogan(ları): Başı dik devlet onurlu millet! Yaşasın vatan, yaşasın Türk milleti!
Merkez: Yıldız, Çankaya, Ankara
Gazete(leri): Sonsöz, Diriliş (eski)
İdeoloji: Türk milliyetçiliği, Halkçılık, Sosyal adaletçilik
Resmî renkleri: Kırmızı, siyah, beyaz
Siyasi pozisyonu: "Üçüncü Görüş", kapitalizm ve komünizm karşıtı siyasi görüşe verilen isimdir. Kapitalizm ve komünizm karşıtı üçüncü görüşçüler kendilerinin sağ veya sol siyasi görüşün dışında olduklarını savunurlar.

12 Haziran seçimlerinden başarısızlıkla çıkan partinin genel başkanı Osman Pamukoğlu, 23 Haziran 2011 tarihinde partiyi kapatma kararı aldığını duyurmuş ancak 10 Temmuz 2011 günü yapılan kurultayda partinin kapanmaması kararı alınmış ve parti kapanmamıştır.

Tarihçe
Parti, 4 Eylül 2008'de kurulmuştur. 24 Ocak 2009'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 1. Olağan Kurultay'da Osman Pamukoğlu tekrar genel başkanlığa seçilmiştir. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'ne yasa gereği kurulalı henüz 6 aylık bir parti olduğu için katılamamış ve hiçbir parti veya bağımsız adayı desteklememiştir. Eylül 2009 itibarıyla 52 ilde ve 200'ün üzerinde ilçede teşkilatlanmasını tamamlamıştır ve genel seçimlere girebilecek teşkilatlanmayı yapmıştır.

Parti hiçbir sermayeden destek almadan sadece halkın parası ve desteğiyle kurulmuştur. Yaşadığı il veya ilçede parti teşkilatını oluşturmak isteyen vatandaşlar parti yönetimiyle irtibata geçip yaşadığı yerde kendi maddi imkânlarıyla partinin taşra teşkilatını kurmuşlardır. Hak ve Eşitlik Partisi, Ocak 2010 itibarıyla Türkiye genelinde 66 il ve 500 kadar ilçede teşkilatlanmasını tamamlamıştır. 12 Eylül 2010'da yapılan halk oylaması öncesi meclis dışı partiler arasında miting faaliyeti gerçekleştirmiş tek parti Hak ve Eşitlik Partisi olmuştur.
Bu süreçte yirmi ilde miting yapmıştır.

20 Ekim 2010 tarihinde Konsensus Araştırma ve Danışmanlık'a yaptırılan seçim anketinde ise partinin oy oranının 8,4 olduğu açıklanmıştır. Bu anket 57 ilde 81 bin kişi üzerinde gerçekleştirilmiş ve yüz yüze anket metodu uygulanmıştır.

Partinin 2. Olağan Kurultayı 16 Ocak 2011 tarihinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile açılan kurultayda seçime tek aday olarak giren Osman Pamukoğlu, oy kullanan 417 delegenin tamamının oyunu alarak tekrar Genel Başkan olarak seçilmiştir. Divan seçiminde ise Divan Başkanı olarak Recep Bakırcı seçilmiştir. Ayrıca Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu için de seçimler yapılmıştır. Konuşmasında hükûmeti ve muhalefeti eleştiren Pamukoğlu, gelecek seçimlerde kimse ile ittifak yapmayacaklarını ve tek merkezden seçime gireceklerini açıklamıştır.

12 Haziran seçimlerinden başarısızlıkla çıkan partinin genel başkanı Osman Pamukoğlu, 23 Haziran 2011 tarihinde partiyi kapatma kararı aldığını şu sözlerle duyurmuştur: "Partiyi kapatıyorum. 10 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kurultayla yasal işlem sonuçlandırılacaktır." Ancak 10 Temmuz günü yapılan kurultayda partinin kapanmaması kararı alınmış ve parti kapanmamıştır.

2012 yılında Yeni Parti ile birleşme kararı alınmış ancak kurumsal bir birleşme olmamıştır. Yeni Parti'den istifa eden yönetici ve üyeler Hak ve Eşitlik Partisi üyeliğine geçmiş fakat bir süre sonra bu partiden de istifa etmişlerdir. Birleşme sonucunda bir çıkar sağlanamamıştır.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Neden Kuruldu?
HEPAR, hiç bir hüneri bulunmayan sahte milliyetçileri, sahte Atatürkçüleri, dini siyasete alet edenleri ve bölücüleri devirmek maksadıyla kuruldu.

Batı'nın mali ve siyasi boyunduruğundan ülkeyi kurtarmak için, geleceğinden kaygı duymayan insanların yaşadığı bir ülkeyi var etmek için kuruldu.

Dokunulmazlık zırhına sığınan arsız siyasilerin ve bürokratların zırhlarını delik deşik etmek için kuruldu.

Şimdiye kadar devlet hazinesinden çalınanların hesabını sorup, hepsini geri almak için kuruldu.

Halkın zihnine "bal tutan parmağını yalayamaz; yalarsa çıkarılan yeni kanunlar gereği Türk milleti adına hüküm veren Türk mahkemeleri o parmağı kırar " anlayışını yerleştirmek için kuruldu.

Terör vasıtasıyla canımızı, faizler yoluyla haftada 1 milyar dolarımızı alanlara dur demek için kuruldu.

HEPAR, bu millete silah çekenin anasını ağlatmak için kuruldu. Terörü bir senede bitirmek için, sivil ve askeri bürokrasiye halka hizmetten başka bir görevlerinin olmadığını öğretmek için, halk adamı ve devlet adamı kavramlarını halka hatırlatmak için kuruldu.

Biz kimseden siyasi direktif almayız. Biz halkı biliriz, üzerinde yaşadığımız toprağı biliriz