Çay ve lekesi

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Leb-i Damla

• La taknetû..!
  • Yer: Sadabad
  • 2529
  • +270/-0
  • UMUT Dünyası mı, UNUT Dünyası mı?
    • Uyanan Gençlik
Çay ve lekesi
« : 03 Kasım 2008, 22:14:29 »
Anne(...) şey,ça..çay döküldü  Utandım

-Nereye döktün !

-Halıya.özür dilerim  Utandım

-Ne kadar salaksın çocuğum yaa.Çekil şöyle  Kızgın

-Ama an...

-Kes cevap verme bana.Zaten canım sıkkın !

-Peki...

Mahçup bir şekilde çöküverdi dizlerinin üzerine.Eli çarpmıştı bardağa ve dökülmüştü işte.Çayın yanında artık damla damla gözyaşlarıda halıdaydı artık.Belki temizlenirdi çay lekesi ama gözyaşlarını asla temizleyemeyeceklerdi...Oysa iki gün önce misafirin çocuğu elindeki bardağı vitirine atmış ve vitrin tuzla buz olmuştu.Annesi ; ''Olsun canı sağolsun,çocuk işte'' demişti.Hatta başını okşamış ''Olur üzülme'' demişti....Peki şimdi o aynı anne değilmiydi? Hemde kendi annesiydi.O zaman neden böyle oluyordu.

İnsanlar sevdiklerini kendilerini sevdiği için mi bu kadar kolay kırmaya meyilliler.Başkalarına gösterdiğimiz özeni kendi sevdiklerimize gösteremiyoruz.Bir arkadaşınızın evine gittiğinizi düşünün.Yediğiniz yemekten sonra sofrayı toplar,annesine ellerinize sağlık dersiniz.Adına nezaket deriz belki.Evet hep yabancıların hakkı olan bir nezaket...Oysa bunu kendi evinizde,size hergün yemek hazırlayan annenize yapmıyorsunuzdur.Okulda kimbilir kaç öğrencinin başını okşuyor,kaçının derdini dinliyorsunuz,kaçının ödevlerinde yardımcı oluyorsunuz.Eve geldiğinizde kendi çocuğunuza aynı özeni göstermiyorsunuz.Adına yorgunluk diyorlar.Komik,çünkü o çocuk başkasının çocuğu olsaydı mutlaka zamanınız olurdu.

Doğru,belki de sevdiğiniz için değil mecburiyetten yapıyorsunuz bunları.Komşu kırılmasın diye çocuğunu azarlamadınız,arkadaşınızın annesi size ne iyi çocuk maşşAllah desin diye yaptınız,velilerden şikayet gelmesin diye ilgilendiniz öğrencilerinizle.Ya sevdikleriniz.Onlar nasılsa sizinle değil mi.Ne yapsanız veya yapmasanız sizinleler.Onlara yardım etmesenizde olur,affetmesenizde.Başkalarının gözyaşı sevdiklerinizden hep daha  kıymetli oldu.Elalem neder korkusuyla incittik sevdiklerimizi...Neden aramak neden ki sevdiğini söylemek için sevdiklerine,özel gün beklemek niye.Hiçkimse sizi gerçekten sevenlerden önde olmasın...     

O halı el yapımıydı ve temizlendi,çay lekesinden eser kalmadı.Ama o halının üzerinde çocuğun gözyaşları hala duruyor....

selam ve dua ile                 

Fuad