Gribe yakalanmak istemiyorsanız kapalı ortamlardan uzak durun

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı D®agon

  • Ezberletmez Öğretir
  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Ankara
  • 11656
  • +524/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Arif Hocam


Prof. Dr. Muhsin Akbaba, havaların soğuduğu ve nem miktarının düştüğü bu dönemlerde gribal enfeksiyonların daha çok yaşandığını söyledi.

Kalabalık yerlerin ve havalandırmanın iyi olmadığı kapalı alan kullanımının artmasıyla birlikte gribal enfeksiyonların görülme sıklığının çoğaldığını belirten Prof. Dr. Muhsin Akbaba evlerin iyi havalandırılmasını, kapalı ortamlarda ve toplu yaşam alanlarında çok fazla vakit geçirilmemesini istedi.

Gribin özellikle yaşlı ve çocuklar için daha riskli bir durum yarattığına vurgu yapan Prof. Dr. Akbaba, şunları kaydetti:

"Gribal enfeksiyonlar her yaşta görülmesine rağmen, bazı gruplar daha fazla risk altındadır. Örneğin bebekler, çocuklar ve yaşlılarda daha ağır seyredebilir. Ayrıca kişilerin kronik hastalıkları olması, sigara kullanımı ve gebelik, gribal enfeksiyon için risk faktörleri arasındadır. Gribal enfeksiyonlar, virüsü taşıyan hasta kişilerin solunum yolu salgılamalarıyla yayılmaktadır. Özellikle toplu yaşanılan kapalı ortamlarda çok hızlı bir şekilde yayılır. Grip hastalığı, nezle ve soğuk algınlığına göre daha ağır seyreden hatta bazen ölümlere yol açabilecek kadar ağır sonuçlar doğurabilecek bir hastalıktır. Üşüme, titreme, ateş, halsizlik, kırgınlık, iştahsızlık, boğaz ve kas ağrısı, bulantı, geniz akıntısı, gözlerde yanma, kızarıklık ve burun akıntısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Grip hastalarında kullanılan ilaçlar semptomlara yönelik olup, hastanın genel bulgularını düzeltmek için kullanılır. Hastalık süresince istirahat edilmesi, bol sıvı alınması, ağrı kesici ve ateş düşürücü, solunum yolu salgılamalarını azaltıcı ilaçlar kullanılması rahatlatacaktır. Ayrıca C vitamini yönünden zengin gıdaların tüketimi enfeksiyona karşı vücudu doğal olarak korumaktadır."

DHA