Her Konuya Aynı Yorumu Yazmak

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Leb-i Damla

• La taknetû..!
  • Yer: Sadabad
  • 2529
  • +270/-0
  • UMUT Dünyası mı, UNUT Dünyası mı?
    • Uyanan Gençlik
« : 24 Ekim 2008, 14:25:55 »

Yapılan bir iyilik karşısında iyilik yapanı ödüllendirmektir, ona iyiliğinden ötürü memnun olduğunu hissettirmektir teşekkür etmek. Kimi zaman dille olur, kimi zaman yazıyla; ama o teşekkür sahibine özeldir.

Bazı kurumlar belli konularda başarı gösterenlere topluca teşekkür mektupları gönderirler. Mesela bazı belediyelerin sınavda başarılı olan öğrencilere tebrik mektubu göndermesi gibi. Bu mektup sahibi için pek de bir şey ifade etmez. Çünkü formalite icabı gönderilmiştir. Ancak bu tür mektuplar kişiye özel gelmiş olsa belki çok şey ifade eder. Fakat bu da mümkün değildir, o nedenle böyle bir kolaylık tercih edilir.

Yenilen bir yemek çok lezzetli olduğunda yemek yapan kişiye teşekkür etme ihtiyacı duyarız. Her yemeğin tadı farklı olduğundan her defasında da bir farklı teşekkür ederiz. Ya ses tonumuz farklı olur ya da kurduğumuz teşekkür cümlesi…  Kısacası formalite icabı bir teşekkür olmayacaksa mutlaka bir farklılık vardır.

Forumda da birbirinden farklı bir sürü kategori olduğundan okuduğumuz her yazıdan ayrı bir haz duyarız. Kimi bizi duygulandırır kimi ise güldürür. Kimi “vay be, bilmediğimiz neler varmış” dedirtirken kimi de “hayır canım, olmaz öyle şey” dedirterek hemen bir tepki oluşturur. Ama her birinden ayrı haz duyduğumuz bir gerçektir. Dolayısıyla her birine de aynı şekilde karşılık vermek her birinden ayrı haz aldığımızı yalanlar.

O hale gelmişiz ki, üstte bir soru var, ve biz onun soru olduğunu unutarak hemen hal-i hazırda bekleyen “teşekkür” ifadesini yapıştırıveriyoruz. Biri çıksa ve “ben bu forumu hiç beğenmedim” dese yine “teşekkür”ümüz imdadına yetişecek.

Teşekkür ederken en azından bir harfini bile farklı yazmak o yazıya mahsus bir teşekkür olduğunun belirtisidir. Çünkü Uyanan gençlik’de her konu bir ayrı teşekkür,ayrı ilgi bekler…

Çevrimdışı Nadya

• Yer: Konya
  • 2940
  • +237/-0
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2008, 15:49:31 »
 tşkk  teşekkür eerim hüzzam kardeşim  vvv  gayret gösterecem inş.  goody

Çevrimdışı Halime

• ***Sen kaldırım taşlarını dize dur önüme, ben toprağa basa basa senden uzaklaşıyorum ***
  • Yer: İsk€nd€run
  • 2695
  • +198/-0
  • Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2008, 17:53:36 »
güzel bir konuya deginmişsin hüzzamcım

aarroo  senden