Gönenli Mehmet Efendiden tesbitler:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmedim

• **
  • Yer: Ceylanpınar
  • 61
  • +9/-0
Gönenli Mehmet Efendiden tesbitler:
« : 25 Temmuz 2008, 17:38:54 »
- Ahireti kaybetmekten korkmalıyız. İnsanlar hastanelere acılardan, belalardan kurtulmak için varını yoğunu veriyor.Asıl, ahiret için varımızı yoğumuzu vermeliyiz.
- İnsanlara iyilik yaptınızmı, kaçın yanından, utanmasın. Sana teşekkür etmesin. Yaptığın iyilikten dolayı, senin yanında küçülmesin.
- Hürmetle Kur’an dinleyen bir insana, cehennemlik dahi olsa, Kur’an şefaat edecek.
- Senin etrafında, sana çile çektirenleri, Allah (c.c.) sana, dünyada çile çeksin de, ahirette azap görmesin diye veriyor.
- İnsanın Hak katında derecesi arttıkça, insanlara merhameti artar.
- Dinimizde ölçü: Kendin için istediğini başkasına da isteyeceksin. Kendin için istemediğini başkasına da istemeyeceksin.
- Nasıl ki, boş vakit bulunca, telefonla oğlunu, kızını, ahbabını ararsın. Rabbini de her vakit ara.
- Bir insan, yaptığı kötülüğü bile saklayacak. Söylemeyecek. Kötü örnek olmayacak.
- Mü'min insanların çoğu sıkıntıda olur. Dünyada rahat edemedim, deme. Olacak olur. Mü'minlere dert uyarmak için gelir.
- Allah, bazı kullarına, onlar da başkalarına versin diye fazla veriyor. Boş durmayın! Zamanınızı sizi Rabbinize yakın edecek işlere harcayın.
- İnsan öfkelendiği zaman ya abdest almalı, ya namaz kılmalı, ya da Allahu Ekber demeli.
- İnsanları namazından, Kur'anından alıkoyan insanlar ne kötüdür.
- İnsana en yakın şefaatçi annedir. Allah'tan annemin yüzü suyu hürmetine diye iste. - Hak yolunda harcadığın nefeslere göre derecen olacak.
- Kul hakkı çok geniş. Hiç tanımadığın bir kimseye dudak büksen, hesabı sorulacak.
- Nefsine söz geçirmek, nefsin her istediğini yapmamaktır, bile bile haram yememektir.
- Her insanda dert vardır. Esas iş, ölüm gelmeden, kendini gideceğin yere hazırlamaktır. Dünya derdi değildir.
- Kimseye kusur bulma. Herkes làyık olduğu yere gönderilecek, làyık olduğunu bulacak.
- Her nefis ölümü tadacaktır. Ancak herkes ayrı ayrı tadlarla tadacaktır.
- Kàbe sevgisi insanın içinden gelir. Kâbe'ye parası olan değil, aşkı olan gider: Rabbi, aşkı olana yardım eder.
- Zengin olan Allah'tır. Bizim zenginliğimiz Allah'tandır.
- İyilik yap, iyilikle düşmanı kendine dost eyle !
- Yaptığın hayırları söyleme. Söylersen kaybedersin. Yaptım, ettim diyerek sadakalarınızı bozmayın. Hayırlarını saklarsan senin olacak.
- Melekler, Kur'an okumazlar. Fakat gelip okuyanı dinlerler.
- Acı söyleyene tatlı söylemek için dünyaya geldik.
- Noksanımız, Kur'an'a uymamaktır.
- Annesine iyi bakan, kalbini kırmayan harpte şehit düşenlerin mertebelerine erişir.

Çevrimdışı ...katre...

• ....€vindar....
  • Yer: Düşlerin Yeşermeye Başladığı Sınır Şehrinden....
  • 828
  • +30/-0
  • !!!..GOD IS THE LIGHT..!!!
Ynt: Gönenli Mehmet Efendiden tesbitler:
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2008, 09:53:45 »
 103  tşkk