Sevdiğin senin aynan mı??? Ayna nı Kırma...

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Leb-i Damla

• La taknetû..!
  • Yer: Sadabad
  • 2529
  • +270/-0
  • UMUT Dünyası mı, UNUT Dünyası mı?
    • Uyanan Gençlik
« : 15 Eylül 2008, 23:23:22 »

Evinizde, dairenizde, işyerinizde bulunan aynanın karşısına geçiniz ve kendinize bakınız.
Aynadakine gülümserseniz, aynadaki de size gülümser. Aynadakine kaş çatarsanız, aynadaki de size kaş çatar.
Aynadakine sırt dönerseniz, aynadaki de size sırt döner.

Aynadakinin yüzünde leke görseniz, elinize bir bez alıp günlerce silseniz, temizleyemezsiniz. Ama o bezle kendi yüzünüzü temizlerseniz aynadakinin yüzü de temizlenir. Sevgili Peygamberimiz buyurmuş: “Mü’min, mü’minin aynasıdır” (Ebu Davud, K. Edeb, Bab fi’n-nasihat, hadis 4918)

Birisinin yüzüne gülümserseniz, bu gülümsemeniz karşınızdakinden size yansıyacaktır.
Ona güzel bir şekilde hitab ederseniz güzel bir şekilde karşılık alacaksınız. Rabbimiz “İnsanlara güzel söyleyin” (El Bakara 2/83) buyurmuş.
Allah her şeye güzel davranmayı emrettiğine göre tabiata yaklaşımımız da güzel olmalıdır.

Dağ yolunda giderken düşen bir çocuk, acıyla bağırır:

-Aaaahhhhhh

Uzaklardan:

-Aaaahhhhhh diye bir ses gelir.

Çocuk:

Sen Kimsin? diye bağırır.

Uzaktan gelen ses de:

-Sen kimsin? olur.

Çocuk:

-Benimle dalga geçme deyince

Uzaktan:

-Benimle dalga geçme sesi gelir.

Çocuk babasına döner ve bu sesi sorar.

Babası: “Seni seviyorum diye bağır” der.

Çocuk:

-Seni seviyorum.

Uzaktan:

-Seni seviyorum.

Çocuk:

-Sen çok güzelsin.

Uzaktan:

-Sen çok güzelsin.

Baba oğluna olayı açıklar;

-“Oğlum, hayat bir yansımadan ibarettir.
Buna yankı derler. Seversen sevilirsin, sayarsan sayılırsın, satarsan satılırsın, üzersen üzülürsün, yerersen yerilirsin. Yani sen ettiğini bulursun, ektiğini biçersin” der.

Rabbimiz buyurur:

“İyilik yaparsanız kendinize iyilik yapmış olursunuz.” (El İsra 17/7)

Alıntı

Çevrimdışı Halime

• ***Sen kaldırım taşlarını dize dur önüme, ben toprağa basa basa senden uzaklaşıyorum ***
  • Yer: İsk€nd€run
  • 2695
  • +198/-0
  • Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..
Ynt: Sevdiğin senin aynan mı??? Ayna nı Kırma...
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2008, 03:44:37 »

Peygamber efendimiz eshab-ı kiramdan bazı büyüklerle birlikte sohbet ederlerken yanlarına bir adam geliyor, başlıyor Peygamber efendimize kötü sözler söylemeye, “senin kadar kötü, senin kadar çirkin birini daha görmedim” diyor, benzeri hakaretler yapıyor. Eshab-ı kiram Peygamber efendimize bakıyorlar, bir işaret etse yetecek. Peygamber efendimiz, adamın her söylediğine doğru söylüyorsun buyuruyor. Sonra bu adam gidiyor, yanlarına hazret-i Ebu Bekir geliyor. Ya ResulAllah ömrümde senin kadar güzel birini şimdiye kadar hiç görmedim. Senin kadar iyi birine hiç rastlamadım gibi güzel sözler söylüyor. Ona da Peygamber efendimiz doğru söylüyorsun ya Eba Bekir buyuruyor. Eshab-ı kiram şaşırıyorlar, Peygamberler şaka da olsa hiç yalan söylemezler. Peygamber efendimize, “Ya ResulAllah, o adama da doğru söylüyorsun buyurdunuz Ebu Bekir’e de, bunun hikmeti nedir?” diyorlar.

Peygamber efendimiz, “Ben bir aynayım, bana bakan kendini görür. O adam bana baktı kendini gördü, kendi özelliklerini söyledi. Ebu Bekir baktı kendini gördü ve kendi özelliklerini söyledi” buyuruyor.

Mümin de müminin aynasıdır. Bir Müslüman, başka bir Müslümana sen şöyle kötüsün böyle kötüsün gibi şeyler söylese bilsin ki o özellikler kendisinde var.

çok güzel konular paylaşıyorsun Allah razı olsun
 buda gülün leftt gull ,
artın leftt +
 ve tabi koca bir alkış   leftt userx

Çevrimdışı Leb-i Damla

• La taknetû..!
  • Yer: Sadabad
  • 2529
  • +270/-0
  • UMUT Dünyası mı, UNUT Dünyası mı?
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Sevdiğin senin aynan mı??? Ayna nı Kırma...
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2008, 02:24:20 »
Katkın için ben teşekkür edirim sevgili aysima  öppp  allks  akss