Bu Soruların Cevabını Bakalım Benten Bulabilecek mi?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arif Arslaner

• Yer: A'raf şehri
  • 4502
  • +1462/-0
  • Sen, Seni Sevdiğinle Bil Ey Can! "O" Seninledir.
    • Uyanan Gençlik
Ben10 nikli  kardeşimizin saksısını çalıştırcak yeni sorular hazırladım.  0048

Sana bir ay mühlet kardeşim.Bunların hepsinin cevabını istiyorum. icox
Okulda öğretmenlerine mi sorarsın? İnternetten mi araştırırsın bilmem artık.
(Tabi üyelerimizde sana yardım edebilir)

1.) Kimi zaman kuşlar gibi havada uçarım, kimi zaman kaplan gibi koşarım.
Kimi insanlar beni tekmeyle kendilerinden uzaklaştırırlar, kimileri ise beni alıp bağırlarına basarlar. Ben kimim?

2.) Batan gemiden kurtulan adam ıssız bir adaya dek yüzdü. Çok yorgun ve susamıştı.
Adam su arıyordu ve sonunda kıyıda bir kayanın içindeki oyukta, birikmiş yağmur suyu buldu.
Ancak oyuk o denli derindi ki, adam bir türlü suya ulaşamadı. Gemiden ona kalan tek şey bir kaşıktı.
Fakat o kaşıkla bile oradaki suya ulaşamıyordu. Adam bu suya ulaşabilmeyi nasıl başardı?

3.) Yaşamım saatle ölçülebilir. İnsanlara kendimden vererek hizmet ederim.
İnceysem hızlıyım, kalınsam yavaşım. Rüzgar ise tek düşmanımdır. Ben neyim?

4.)Beş rakamlı bir sayıyım. İlk ve son rakamım aynıdır ve toplandıklarında ortaya çift sayılı bir rakam çıkmaktadır.
İlk ya da son rakamımı kendiyle çarparsanız sonuç on dolaylarında olmaktadır ki, bu sayı benim dördüncü rakamımı oluşturmaktadır.
Ondan da beş çıkartılınca, benim ikinci rakamım bulunmaktadır.
Bunu ise ikiye bölerseniz, üçüncü rakamımı bulursunuz. Ben hangi sayıyım?

5.) İçleri altın dolu altı çanta vardı. Bu çantaların içinde kaç altın olduğu bilinmiyordu.
Birindeki altınlar gerçek, ötekilerindekiler ise sahteydi. Bir gerçek altın yüz on gram, sahtesi ise yüz gram geliyordu.
Bir adam, çantaları yalnızca bir kez tartıya çıkararak, gerçek altının hangi çantada olduğunu anlayabildi. Bunu nasıl başarabildi, dersiniz?

6.) Ne tutmadığınız zaman düşmez ya da kırılmaz?

7.) Genç bir köylü, kralın kızıyla evlenmek istiyordu. Kral bu olaydan hiç hoşlanmamasına karşın,
halkın gözünde adil görünmek için ilginç bir yola başvurdu. Bir şapkanın içine iki kağıt koyacağını, birinin üstünde
"evlilik", diğerinde ise "sürgün" yazacağını söyledi. Köylüyse bu şapkadan bir kağıt çekerek, geleceğine yön verecekti.
Ancak köylü bunun bir tuzak olduğunu, kralın iki kağıda da "sürgün" yazacağını anladı.
Kendi de bir plan yaptı ve sonunda kralın kızıyla evlenmeyi başardı. Bunu  nasıl yaptı?

8.) Bir katil, ölüm cezasına çarptırılmıştı ve ölümlerden ölüm beğenmesi için önüne üç seçenek koymuşlardı. Bu üç seçenek şöyleydi: Karşıda üç oda vardı.  Birinci odada elektrikli sandalye, ikincide elleri silahlı, azılı katiller, üçüncü oda da ise üç yıldır aç olan aslanlar vardı. Bu üç seçenekten hangisi mahkum için daha tehlikesizdir?

9.) Zengin ve yaşlı bir adam yağmurlu bir pazar günü öldü. Bir süre sonra, polisler bunun bir cinayet olduğunu düşünmeye başladılar. Kuşkuluların ifadeleri alındı. Hizmetçiye, adam öldüğü sırada ne yaptığını sorduklarında, "Ben o sırada bulaşık yıkıyordum" dedi. Aynı soruyu bahçıvana sorduklarında, "Ben bahçeyi suluyordum" yanıtını verdi. Bekçi ise o sırada duş aldığını söyledi. Suçlunun kim olduğunu bulabilir misiniz?

10.) Eda bahçenin parmaklıklarını üç saatte, Ahmet ise altı saatte boyuyorsa, ikisi aynı işi birlikte yaparak kaç saatte bitirirler?

Kolay Gelsin Ben 10....Sizlerede kolay gelsin Dostlar Ben 10 na yardım edin   bow3

Çevrimdışı Uyanan Gençlik

• Yer: HATAY
  • 7462
  • +547/-0
Ynt: Bu Soruların Cevabını Bakalım Benten Bulabilecek mi?
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2013, 20:57:56 »
Bunlar gerçektende çok zor hocam. Hiçbirinin cevabını bulamdım.Sıfır çektim anlayacağınız.
Madem süremde varmış
İnşaAllah hepsinin cevabını bulacağım  ksss

Çevrimdışı D®agon

• Ezberletmez Öğretir
  • Yer: Ankara
  • 11656
  • +524/-0
    • Arif Hocam
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2013, 23:55:38 »
Ben 10 bildiklerimi yazıyorum bak...

bow3

1.) Futbol Topu olabilir
2.) bilmiyorum
3.) bilmiyorum
4.) 34293
5.) bilmiyorum
6.) Söz tutulmadığı zaman düşmez ya da kırılmaz.
7.) Köylü şapkadan bir kağıt çekti ve onu yırttı. Sonra kraldan, kalan kağıdın üstünde ne yazdığını okumasını istedi. Kralın elindeki kağıtta tabii ki "sürgün" yazıyordu. Kral hile yaptığının anlaşılmasını istemediği için, köylünün çektiği kağıtta "evlilik" yazdığını kabul etmek zorunda kaldı.
8.) Bilmiyorum...benimde kafam durdu  heheh
9.) Bilmiyorum
10.) Bunuda yaparsın artık

Benden bu kadar   akss

Çevrimdışı Arif Arslaner

• Yer: A'raf şehri
  • 4502
  • +1462/-0
  • Sen, Seni Sevdiğinle Bil Ey Can! "O" Seninledir.
    • Uyanan Gençlik
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2013, 23:58:06 »
Dragon bunları sen çöz diye mi koydum  kl156
Adam bir dur bekle bakalım.... Araştırsın şöyle. Arkadaşlarına öğretmenlerine sorsun.

Madem meraklısın senin içinde hazırlarım merak etme  icox

Çevrimdışı D®agon

• Ezberletmez Öğretir
  • Yer: Ankara
  • 11656
  • +524/-0
    • Arif Hocam
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2013, 00:16:33 »
Garibana yardım edelim dedik hocam...  81x

Ben 10 kardeşim,

Sen yazdıklarımı unut.  hug1
yeniden araştır belki doğrusunu bulursun.