İstiklal marşındaki korkma sözcüğü

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halime

• ***Sen kaldırım taşlarını dize dur önüme, ben toprağa basa basa senden uzaklaşıyorum ***
  • Yer: İsk€nd€run
  • 2695
  • +198/-0
  • Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..
İstiklal marşındaki korkma sözcüğü
« : 23 Ağustos 2008, 02:35:55 »

İSTİKLÂL MARŞI'NDAKİ "KORKMA" SÖZCÜĞÜ

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu , Mehmet Akif Ersoy `un İstiklal Marşı `nı yazarken başlangıç kelimesi olan "Korkma !" ifadesini Hz . Muhammed`in (sas ) hicret esnasında Sevr mağarasında Hz . Ebu Bekir `e söylediği "Korkma ey Ebu Bekir , Allah bizimledir !" sözünden ilham alarak yazdığını söyledi.

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu , aylık olarak yayınlanan genel kültür dergisi Moral Dünyası `nda yayınlanan yazısında İstiklal Marşı `nın yazılış sürecini kaleme aldı. Bahadıroğlu , İstiklal Marşı `nın yazılış sürecini ise şöyle anlattı:

"Mehmet Akif , Taceddin Dergâhı `na (Ankara `da) kapanıp İstiklal Marşı `mızın ilk mısrasının ilk kelimesini "besmele " eşliğinde döşedi: "Korkma !" Bu kelime, Peygamber-i Âlişan Efendimiz `in (sas ) Mekke `den Medine `ye hicreti sırasında sığındığı Sevr Mağarası `nda, muhteşem yol arkadaşı Hz . Ebubekir`in endişelenmesi üzerine söylediği teselli cümlesinin ilk kelimesinden alınmıştı: "Korkma ey Ebu Bekir , Allah bizimledir !" Yüreğini ilhamının kaynağına kilitledikten sonra, Akif , marşın gerisini hızla getirdi:

"Korkma , sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ; O, benim milletimin yıldızıdır, parlayacak, O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çevrimdışı nss

• *
  • 1
  • +0/-0
Ynt: İstiklal marşındaki korkma sözcüğü
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2008, 07:09:16 »
paylaşım için sağol.

Çevrimdışı ...katre...

• ....€vindar....
  • Yer: Düşlerin Yeşermeye Başladığı Sınır Şehrinden....
  • 828
  • +30/-0
  • !!!..GOD IS THE LIGHT..!!!
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2008, 09:24:50 »
 aarroo 103 öppp

Çevrimdışı Asilzade

• Asilzade
  • Yer: Kahramanmaraş
  • 1247
  • +108/-0
  • Asalet Ahlakın Temelidir
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2008, 17:15:01 »
evet doğrudur tebrik ederim kardeşim

"la tahzen innAllahe ma'anâ"

korkma diye başlar

elbette başlangıcını ayeti kerimeye dayandırılan istiklal marşı en güzel ve etkili olanıdır ve o da bize ansip olmuştur.

selametle