Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #5 : 23 Ekim 2012, 11:08:24 »
GALATASARAY EĞİTİM VAKFI

Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından verilen burslar:

İlköğretim bursu, Ekim – Haziran (9 ay) süresince verilen harçlıklardan oluşur.

Ortaöğrenim bursları

Tam yatılı bursu, yatılı öğrenim ücreti, ders kitabı, giyecek ve Ekim – Haziran (9 ay) süresince verilen harçlıklardan oluşur

Gündüzlü tam bursu, gündüzlü öğrenim ücreti, öğle yemeği, ders kitabı, giyecek, ulaşım ve Ekim – Haziran (9 ay) süresince verilen harçlıklardan oluşur.

Yatılı öğrenim bursu, yatılı öğrenim ücreti ve ders kitabı bedelinden oluşur.

Gündüzlü öğrenim bursu, gündüzlü öğrenim ücreti ve ders kitabı bedelinden oluşur.Destek bursu, ders kitabı, giyecek ve Ekim – Haziran (9 ay) süresince veri-len harçlıklardan oluşur.Yükseköğrenim (lisans) bursu, Ekim – Haziran (9 ay) süresince verilen harçlıklardan oluşur.Şartlı burslar, bağışçılar tarafından, tutarı, süresi, ödeme şekli ve kullanacak öğrenci belirlenerek, şartlı olarak verilen;

Yurtdışı,

Yüksek lisans (master),

Doktora burslarından oluşur.

Öğrenimini , Vakıf bursu ile tamamlayan her öğrenci, ileride yeterli gelir düzeyine ulaştığında ( ilköğretim mezuniyetini izleyen 15., orta öğrenim mezuniyetini izleyen 10. ve yüksek öğrenim mezuniyetini izleyen 5. sene sonu) en az burs aldığı yıllar toplamı kadar, almış olduğu burs cinsinden, en az bir öğrencinin burs giderlerini karşılayarak, yetişmesinde katkıda bulunmayı bir vicdan borcu olarak kabul eder.

Dr.Ziya Gün İst.Üni.Yardım Vakfı

Dr. Ziya Gün İstanbul Üniveristesi Yardım Vakfı bursu için You are not allowed to view links. Register or Login linkten ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BURSU

Burslar

1984 yılından başlayarak günümüze kadar 15.000 civarında öğrenciye burs veren İTÜ Vakfı’nın 2005-2006 eğitim yılı için bütçesinde burslara ayırdığı pay 400 milyar civarındadır. Yakın zamana kadar karşılıksız eğitim burslarının yanı sıra her yıl 500 öğrenciye yemek yardımı yapılmıştır. Ayrıca her yıl mezuniyet töreninde bölüm birincilerine ödül verilmektedir.

2006-2007 öğretim yılında da 500 İTÜ öğrencisine aylık 120 YTL burs ödemesi planlanmıştır.

Yurt Bursları

İTÜ Vakfı’nın Kız Öğrenci Yurtlarında kalmakta olan öğrencilerin bir bölümüne her yıl barınma bursu sağlanmaktadır. 2006-2007 öğretim yılında 10 öğrenciye değişen oranlarda karşılıksız barınma bursu verilmiştir.

İş Yardımları

Vakfa başvuran öğrencilere dergi abone-reklam işlerinde yarı zamanlı iş olanakları sağlanmaktadır.

İZZET BAYSAL VAKFI

İZZET BAYSAL VAKFINDAN BURS ALABİLME ŞARTLARI

1. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin dört yıllık bölümlerine en yüksek puanla birinci sırada kayıt yaptıran birinci öğretim lisans öğrencilerine vakfımız tarafından burs verilmektedir.

2. Bölüm birincilerinden sonra gelen en yüksek puanlı Bolu’lu bir öğrenciye daha vakfımız burs vermektedir. Bu öğrencilerin, Bolu Merkez İlçe veya diğer İlçe ve köylerinde doğup, buraların nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

BUNUN DIŞINDA BURS VERİLMEMEKTEDİR.

KİBAR EĞİTİM ve SOSYAL YARDIM VAKFI

İlk, orta, yüksek ve lisans üstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve inceleme yapan yetenekli, maddi olanaktan yoksun çocuklara ve gençlere, burs veriyor. Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor. Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs veriyor.Burs başvuruları Eylül ayında yaplıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye You are not allowed to view links. Register or Login adresinden ulaşabilirsiniz.

RUMELİ EĞİTİM VAKFI

Vermiş olduğu burs kategorileri

- Üstün Başarı Bursları

- Yüksek Öğrenim Bursları

- Yüksek Lisans Bursları

- Doktora Bursları

Başta Rumeli kökenli ve şehit ailelerinin orta dereceli okullardan mezun olup maddi yetersizliklerden dolayı üniversite veya yüksek okulllarda okuma olanağından mahrum kalan öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için burs vermekteyiz.

Okudukları okullarda parmakla gösterilecek şekilde başarılı olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek, maddi ve manevi yönden de destek olmak amacı ile üstün başarı bursları vemekteyiz.

Burs Şartları

Rumeli Eğitim Vakfı burslarından sadece Rumeli kökenli ve şehit ailelerin çocukları faydalanabilir. Burs imkanlarından yararlanabilmeniz için herhangi bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamanız gerekmektedir. Başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilen öğrencinin Eğitim Bursu iptal edilir.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2012, 11:09:27 »
ŞAHİNLER VAKFI BURSU

Mali durumu çok zayif olan belgeleyen ögrencilere burs veren vakif, hazirlik veya 1. sinif ögrencileriyle üniversite okuyan kardesleri olanlara tip, hukuk ve mühendislik fakülteleri ögrencilere öncelik veriliyor. Burs, bir ögretim yil botunca ve 9 aylik süre ile veriliyor.

TADEV

TADEV üniversite öğrencilerine 1995 yılından itibaren karşılıksız burs vermek üzere çalışmalar yapmaktadır. (232) 239 55 11 telefon numarasıdnan ayrıntılı bilgiyi öğrenebilirsiniz.

YUMLU EĞİTİM KÜLTÜR ve BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI

Burs Konuları

Yümlü Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir.

Kısaca özetlenecek olursa; öğrenci merkezleri ve benzeri kuruluşların açılmasını sağlayacak tedbirleri belirlemek, eğitim ve öğretim alanında yapılacak araştırmaların hazırlıklarını yapmak, lisan kursları açmak, teknik geziler düzenlemek, bursiyerlere staj imkanı sağlayacak kurumları tespit etmek, bursiyerler arası birliğin sağlanabilmesi amacıyla yarışma, toplantı ve sportif faaliyet düzenlemek gibi birçok aktivite, bursları destekleyici unsurlar olarak kabul edilebilir.

Yümlü Vakfının aşağıda genel hatları açıklanacak olan burs konularını hangi koşullarda alabilecekleri; ‘Çalışma Sistemi’ başlığı altında genel olarak incelenmektedir. Ancak detaylı bilgi için ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dosyanın incelenmesini önermekteyiz.

1995 yılında kurulan ve kuruluşundan itibaren ülkemiz gençlerine burs sağlamak yoluyla yetişmelerine katkıda bulunmaya çalışan Yümlü Vakfı, burslarını 6 başlık altında gruplamaktadır:

> Yurtiçi Bursları

> Yurtdışı Bursları

> Afetlere Özel Burslar

> Engelli Bursları

> Özel Burslar

> Üçüncü Şahıs Bursları

Yurtiçi Bursları

Yurtiçi bursları kendi içerisinde;

> Lisans Eğitim Bursları ve

> Yüksek Lisans ve Doktora Bursları

olarak iki başlık altında incelenmektedir.

Lisans Eğitim Bursları: Vakıf tarafından verilen bursların temelini oluşturmaktadır. Genel bir ifadeyle; üniversite ya da yüksek okul okuyan ve bu dönemlerinde maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere sağlanmaktadır ve karşılıksızdır. Yurtiçi lisans eğitim bursları hakkındaki detayları ‘Çalışma Sistemi’ bölümünde ya da ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dokümanda bulabilirsiniz.

Yüksek Lisans ve Doktora Bursları: Vakıf, üniversite ve yüksek okullarda devam zorunluluğu olan ve öğretim programı eğitim kurumları tarafından izlenen öğretim dallarında okuyan öğrenciler için karşılıksız burs sağlar. Yurtiçi yüksek lisans eğitim bursları hakkındaki detayları ‘Çalışma Sistemi’ bölümünde ya da ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dokümanda bulabilirsiniz.

Adaylık Koşulları:

a) Öğretim Kurumlarının sınav yönetmeliklerine göre başarılı olmak,

b) Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

c) Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka yerden ücret, burs ve kredi almamak,

d) Karakter açısından sağlam ve güvenilir olmak.

Başvuru:

Yüksek Öğrenim Bursları için Başvuru Koşulları Yüksek Lisans ve Doktora Bursları için Başvuru Koşulları

Yüksek Öğretim Kurumlarının ara sınıf öğrencileri, eğitim kurumlarından alacakları yüksek öğretim durumu belgelerini ve dilekçelerini, birinci sınıf öğrencileri ise mezun oldukları lise veya lise dengi okul müdürlüklerinden alacakları orta öğrenim durumu belgelerini ve dilekçelerini, kurumlarına gönderilen örneklere uygun olarak hazırlanmış şekilde Vakfa verirler.

Yurtiçi yüksek lisans ve doktora eğitimi için başvuracak adayların, vakfa vermeleri gereken belgeler şunlardır:

a) Dilekçe: Uzmanlık dalı ve araştırma programı hakkında yazılı bilgi verilecektir.

b) Yüksek Lisans Bursu Adayları İçin:

Lisans (MML) öğrenimini bitirme derecesini veya yüksek lisans öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösterir Dekanlık yazısı

Doktora Adayları İçin:

MML ve MMLS öğrenimlerini bitirme derecelerini ve doktora öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösterir dekanlık yazısı.

c) Tez yürütücüsü profesör tarafından hazırlanmış tavsiye mektubu ve adayın ilmi araştırma programı.

d) Nüfus cüzdanı sureti, ikametgah, adli sicil belgesi ve başarı durumunu gösteren belge.

e) Taahhütname ve kefaletname.

f) Adayın başarı durumu ve karakteri hakkında iki profesöründen alacağı tavsiye yazısı.

Yurtdışı Bursları

Yurtdışı Bursları, yalnızca yüksek lisans için ve lisans eğitimini Yümlü Vakfı’nın bursu ile tamamlamış olan bireylere sağlanmaktadır. Bu ön koşulları karşılayan bursiyerler, üniversite ya da yüksek okulunu üstün başarı ile tamamlamış ve lisan biliyor olmaları durumunda başvurabilmekte ve Vakıf tarafından en uygun görülen adaylar arasından seçilmektedirler. Vakıf tarafından sağlanan burslar içinde yurtdışı bursları karşılıklıdır. Yurtdışı bursları için başvuru koşulları hakkındaki detayları ‘Çalışma Sistemi’ bölümünde ya da ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dokümanda bulabilirsiniz.

Adaylık Koşulları:

a) Üniversite veya Yüksek Okulu ‘Yümlü Vakfı’ öğretim bursu ile tamamlamış olmak.

b) 30 Yaşından büyük olmamak.

c) Üniversite veya yüksek okullardan en az iyi veya eşdeğerde diploma ile mezun olmak. (10 üzerinden en az 7,5. 20 üzerinden en az 15. 4 üzerinden en az 3′lük genel not ortalamasına sahip olmak).

d) Yurtdışında ailesinin imkanlarıyla öğrenim yapamayacak durumda olmak.

e) Gidilecek ülkenin dilini, öğrenim görebilecek düzeyde bilmek. (İngilizce, dil bilgisinin yeterli olması için, adayların TOEFL sınavından en az 550 puan almaları gerekir). İngilizce öğrenim yapacakların mesleki bilgilerinin yeterliliği, İşletme Yönetimi dalında (GMAT): mühendislik ve sosyal bilimler dallarında ise (GRE) testleriyle ölçülür. Bu test sonuçlarına göre; adayın sınava katılmış olanlar içinde ilk %50′ye girebilmesi gerekir. Diğer dillerde öğrenim görecek olanlar, gidecekleri ülkelerdeki dil öğrenimine gerek kalmadan yüksek lisans yapabileceklerini, gidecekleri memleketin dilini konuşan ülkelerin Kültür Ataşeliklerinden veya varsa Kültür Merkezlerinden alacakları belgelerle kanıtlarlar.)

Başvuru:

Yurtdışı bursları için başvuracak adayların kendilerinin hazırlamaları ve Vakfa göndermeleri gereken belgeler aşağıdaki gibi listelenmiştir:

a) Müracaat formu.

b) Diplomanın tasdikli örneği.

c) Yüksek öğrenim süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren tasdikli belge.

d) Nüfus kağıdının tasdikli örneği ve adli sicil belgesi.

e) İki adet vesikalık fotoğraf.

f) Sağlık Raporu.

g) İki öğretim üyesinin referans mektupları.

h) Bu öğrenimi ailenin geliri ve imkanlarıyla yapamayacaklarını gösterir belgeler.

Afetlere Özel Burslar

Vakıf, yıllık kontenjanından bağımsız olarak; olası bir afette geçimini sağlayan velisini kaybeden öğrencilere, ya da çalışamayacak duruma gelen ailelerin yüksek öğrenim kademesindeki çocuklarına, yapılacak müracaatlar değerlendirilerek karşılıksız burs sağlar.

Engelli Bursları

Vakıf, çeşitli nedenlerle sakat kalan kişilerin topluma kazandırılması ve hayatlarını onurlu bir şekilde devam ettirebilmeleri için bir eğitimden geçmeleri gerektiğine inanarak, her yıl başarılı ve yetenekli engellilere her eğitim kademesi için, yüksek öğrenim kademesine karşılıksız burs verir. Her yıl bursiyer sayısının %10′una kadar öğrenci için ayrılan bu burslarda bursiyerlerin seçimi, Kurucular Kurulu ile Sakatları Koruma ve Sakatlar Derneğinin göstereceği adaylar arasından yapılmaktadır.

Özel Burslar

Her yıl Vakıf tarafından tespit edilecek burs sayısının %10′unu geçmemek ve Kurucular Kurulunun üyelerinin teklifi üzerine her eğitim kademesi için bu yönetmelikte öngörülen koşullar aranmaksızın özel burslar verilebilir. Bu bursların koşulları, Mütevelli Heyet tarafından tespit edilmektedir.

Üçüncü Şahıs Bursları

Vakıf, ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ içerisinde belirtilen konular ile burs miktarlarına uymak kaydıyla ve belirli sayıda tutulmak koşuluyla adlarına burs vermek isteyen özel ve tüzel kişilerin isteklerini yerine getirmektedir.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #7 : 23 Ekim 2012, 11:10:12 »
ÖNDER

İmam hatip lisesi öğrencileri müracaat edebiliyor. Başvuru: You are not allowed to view links. Register or Login’de

Derneğimiz 1958 yılında, o zaman ki ismiyle İstanbul İmam Hatip Okulu’nun 1951 girişli ilk mezunları tarafından 1630 sayılı Dernekler Kanunu’na göre, İstanbul İmam Hatip Okulu Mezunlar Cemiyeti ismiyle kuruldu. Mezun derneklerinin yaptığı faaliyetleri aynı şekilde uyguladılar. Mezun ve Mensupları bir araya getirdiler ve irtibatı sağladılar.

Türkiye’nin ilk İmam Hatip okulu olan İstanbul’un Fatih ilçesinin Çarşamba semtindeki İmam Hatip Okulu Mezunlarına hizmet veren derneğin o zaman ki ismi de “İmam Hatip Okulu Mezunları Cemiyeti ” idi. 1960′lı yılların sonlarında adı “İstanbul İmam Hatip Okulu Mezunları Derneği” olarak değiştirildi. 1980 İhtilali’nden sonra ise, tüzükte yapılan bir değişiklikle tüm Türkiye genelindeki İmam Hatip Liselerini çatısı altına almak arzusuyla ismindeki “İstanbul” ifadesi çıkarıldı. Kısa isim olarak da İmam kelimesinin Türkçe karşılığı olan “ÖNDER” kelimesi eklendi ve derneğin adı şimdiki söylemiyle ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği halini aldı.

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI

Eskişehir Sanayi Odası: Mühendislik, ekonomi, maliye, işletme ve iş idaresi bölümlerinde okuyan, birinci ve ikinci sınıf üniversite öğrencilerine veriliyor. Telefon: 222 236 03 60

TÜRKİYE DİYANET VAKFI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nda çalışanların yüksek öğretim kurumlarında okuyan çocuklarına burs veriyor. Telefon: 312 – 417 12 35

İSTANBUL TİCARET BORSASI VAKFI

Marmara veya İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor.

TÜRK DİL KURUMU

Türk Dil Kurumu: LYS’de ilk 2000′e giren öğrencilere aylık 400 TL burs veriyor.

KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ

0312 430 23 00

Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

SAĞLIK EĞİTİM VAKFI

0212 512 18 78

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3′üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

You are not allowed to view links. Register or Login /

0312 440 16 16

Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

You are not allowed to view links. Register or Login / 0216 321 89 88

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.

YAŞAR EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI

You are not allowed to view links. Register or Login / 0232 482 22 00

Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında yapılır.

Aliye Şevket Pozcu Eğitim Öğrt Vakfı Paşa Limanı cad. 64/1 Kuzguncuk Üsküdar Tel: 2164922031

Bizim Anadolu Eğitim ve KültürVakfı Bulgurlu Mescit Sok. No:7/1 Üsküdar Tel:2163489653

İSTANBUL TİCARET ODASI BURSLARI

a) Yükseköğrenim (lisans) bursları:

Oda’nın çalışma alanı içinde (İstanbul) bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile ÖSYM tarafından %100 burslu ve %100 şehit burslusu vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’na yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencilerine verilir.

Ara sınıflardan başvuru yapan öğrencilerde;

¨ Öğrencinin not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olması ve bir üstyıla geçiş hakkını kazanmış olması gerekmektedir.

Lisans Başvuru Formu

b) Yüksek lisans (master) bursları :

Oda’nın çalışma alanı içinde (İstanbul) bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yüksek lisans (master) öğrencilerine verilir.

Yüksek lisans (master) burslarında; öğrencinin lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gerekmektedir.

İkinci Öğretim başvuruları kabul edilmemektedir.

İlk başvuruda; öğrencilerin not ortalamaları esas alınmakla beraber, burs almaya hak kazanan öğrencinin bursunun, öğrenimi süresince devam etmesi için yıl sonu transkriptlerinde başarısız dersinin bulunmaması gerekmektedir.

Burs almaya hak kazanan öğrencinin, başka bir kurumdan karşılıksız burs almaması gerekmektedir. Daha önceden aldığı bir bursun bulunması halinde, öğrencinin seçimi doğrultusunda işlem yapılacaktır.

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI BURSU

Çorlu TSO Bursu İçin Aranan Şartlar:

*Anne ve/veya Babanın vefat etmiş olması (öncelik) ,

*4 yıllık üniversiteye girmeye hak kazanmış olmak/öğrencisi olmak,

*Bir önceki döneme ait derslerden geçmiş olmak,

*Başka bir kurumdan burs almıyor olmak,

*Ailenin, Çorlu veya Çorlu’nun köylerinde ikamet ediyor olması.

Yukarıdaki şartlara uymayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İstenen Evraklar:

*Çorlu TSO’dan Temin edilecek Başvuru Formu,

*Vukatlı Nüfus Örneği,

*1 Adet Fotoğraf,

*Banka Hesap Numarası,

*Öğrenci Kimlik Belgesi,

*Ailede çalışanlara ait Gelir Durumunu Gösterir Belge,

*Transkript (Bir önceki yıla ait borçlu dersin olmaması).

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #8 : 23 Ekim 2012, 11:11:02 »
MEHMET ZORLU VAKIF BURSU

Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.

Burs Verilen Üniversiteler

Akdeniz Üniversitesi

Atatürk Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

Celal Bayar Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi

Dicle Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi

Ege Üniversitesi

Fırat Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

İnönü Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

Mimarsinan Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi

Trakya Üniversitesi

Uludağ Üniversitesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

Not:

Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılmaktadır.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2012, 11:12:19 »
TUBİTAK BURSU

Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde(*) tezli yüksek lisans yapmakta olan öğrencilere karşılıksız burs verilecektir. Bursiyerler, koşulları sağlayan başvurular arasından, adayların lisans ağırlıklı genel not ortalamaları ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanları esas alınmak suretiyle, gerektiğinde üniversitelere ve alanlara göre dağılım da gözetilerek, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Değerlendirme ve Destekleme Kurulu’nca belirlenecektir.

Programa üniversitelerimizde, kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil koşulları sağlayan tüm tezli yüksek lisans öğrencileri başvuru yapabilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. vatandaşı olmak,

• 01.01.2012 tarihi itibariyle 27 yaşından gün almamış (01.01.1986 veya sonrasında doğmuş) olmak,

• Daha önce yüksek lisans yapmamış olmak,

• Daha önce bu programdan veya 2228 kodlu programdan yüksek lisans bursu almamış olmak (daha önce burs alıp her hangi bir sebeple geri iade etmiş olanlar başvuru yapamazlar, ancak hiç ödeme almadan bursiyerlik hakkından vazgeçenler başvuru yapabilirler),

• Mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, lisans öğrenimini en az 3,00/4 veya 76,66/100 ağırlıklı genel not ortalaması ile bitirmiş olmak (birden fazla anadal yapanların transkriptlerinde alınan tüm dersler gösteriliyorsa genel ortalaması, değilse asıl anadalın ortalaması dikkate alınacaktır),

• 2009 sonbahar döneminde ya da sonrasında girdiği (ALES) puanı, kayıt yaptırdıkları yüksek lisans programının gerektirdiği (sayısal, sözel, eşit ağırlık) puan türünde en az 80,00 olmak,

• Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerden birinde 2011-2012 öğretim yılı güz yarıyılında ya da sonrasında yüksek lisans öncesi bilimsel hazırlık okuyor veya yüksek lisans düzeyinde ders almaya başlamış ve halen öğrenimine devam ediyor olmak (lisans sonrası doktora programına kayıtlı olup da öğrenci belgelerinde doktora öğrencisi oldukları belirtilenlerin 2211 kodlu programa başvurmaları gerekir).

Başvuru dönemi itibariyle lisan hazırlık sınıfında öğrenim görmekte olanlar, 2011-2012 öğretim yılı güz yarıyılından önce yüksek lisansa kayıt olmakla beraber; lisan hazırlık eğitimi, hiç ders almadan kayıt dondurma ya da bilimsel hazırlık nedeniyle yüksek lisans derslerine ilk defa 2011-2012 öğretim yılının güz ya da bahar yarıyılında başlayıp durumlarını açıkça belgelendirenler de başvuru yapabilirler. Özel öğrenci statüsünde öğrenim görmekte olanların başvuruları kabul edilmez.

BAŞVURU DÖNEMİ

Başvurular 12-18 Ekim 2012 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır (28 Eylül-11 Ekim 2012 döneminde doğrudan bursiyerlik başvurusunda bulunanlar ayrıca bu dönemde başvuru yapamazlar). Bu aşamada başvuru sahipleri herhangi bir belge göndermeyeceklerdir.

BAŞVURU YÖNTEMİ VE BURSİYER ADAYLARININ SEÇİMİ

Adaylar, You are not allowed to view links. Register or Login adresinden başvuru dönemi içinde erişebilecekleri sayfada son başvuru tarihinde mesai saati bitimi olan 18:00’a kadar (Saat 18:00’da sistem otomatik olarak kapanır) istenen bilgileri eksiksiz olarak girip onayladıktan sonra başvuru formunun PDF çıktısını alarak imzalayacaklar ve istenildiğinde BİDEB’e ulaştırmak üzere saklayacaklardır. Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.

Adayların internet üzerinden beyan ettikleri bilgiler esas alınarak belirlenecek değerlendirme puanlarının hesaplanmasında:

• Mezun olduğu üniversitenin eğitim öğretimde kullanmış olduğu not sistemi esas olmak üzere yüzlük sistemdeki ağırlıklı genel not ortalaması aynen kullanılır, 4′lük sistemdeki ağırlıklı genel not ortalaması ise Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosu esas alınmak suretiyle yüzlük sisteme dönüştürülür. Üniversitelerin kendi dönüşüm tablolarına göre 100’lük sisteme dönüştürdükleri notlar esas alınmaz.

• Başvurduğu programın puan türünde alınan ALES puanları aynen bırakılacaktır.

• Yukarıda belirtildiği şekilde yüzlük sistemde ifade edilen Lisans not ortalamalarının %50’sinin ve ALES puanlarının %50’sinin toplamı alınır.

Yukarıda belirtilen hesaplama yöntemiyle belirlenen değerlendirme puanına göre yapılacak sıralama sonucunda, program bütçesi çerçevesinde desteklenebilecek bursiyer sayısı dikkate alınarak BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından belirlenecek destekleme puanı ve üstünde puan alanlar “bursiyer adayı” olacaklardır. BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu, gerektiğinde üniversitelere ve/veya alanlara göre dağılımı esas alarak farklı destekleme puanları belirleyebileceği gibi, bazı alanlara-bölümlere-bilim dallarına hiç destek verilmemesini de kararlaştırabilir. Bursiyer adayı olarak belirlenenlerden ilanda istenilen belgeleri belirtilen süre içerisinde gönderenlerin belgeleri incelenir. İnceleme sonucunda yanıltıcı ve gerçeğe aykırı bilgi verenler ile belgelerini hiç göndermeyenlerin bursiyer adaylıkları iptal edilir.

Belgelerin incelenmesinden sonra, bursiyer adaylarının listesi ve aşağıda sayılan belgelerin ulaştırılacağı tarih aralığı, başvuru döneminin bitiminden itibaren 5 hafta içindehttp://www.tubitak.gov.tr/bideb adresinde ilan edilecektir. Bursiyer adayı olma hakkını kazananlara ve kazanamayanlara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

BURSİYER ADAYLARINDAN İSTENECEK BELGELER

Aşağıda sayılan belgelerin aynı sıraya göre düzenlenip gönderilmesi gerekmektedir.

1. Adayın internet üzerinden yaptığı başvuru sonucunda PDF çıktısını alıp imzaladığı başvuru formu,

2. Adayın tezli yüksek lisans programındaki durumunu (lisan/bilimsel hazırlık, ders alma, tez yazımı vb) gösteren ve yüksek lisansa kabul tarihini gün-ay-yıl olarak belirten öğrenci işleri biriminden alınmış yeni tarihli öğrenci belgesinin aslı,

3. Aday;

a. Halen bilimsel hazırlıkta ya da yüksek lisans öğreniminin herhangi bir aşamasında ise, 2012-2013 güz yarıyılında almakta olduğu ve varsa daha önce aldığı dersleri ve kredilerini gösteren yeni tarihli transkriptin aslı (devam eden dersler transkriptte yer almıyorsa, yeni tarihli ayrı bir belgede gösterilmelidir.),

b. Lisan hazırlık sınıfında öğrenim görmekte ise ya da lisan öğrenimi için süre almış ise, öğrenci işleri biriminden alınmış yeni tarihli durumunu belirten belgenin aslı,

c. Yüksek lisansa kabul edildikten sonra lisan hazırlık okuyup da bitirmiş ise, öğrenci işleri biriminden ya da hazırlık okulundan alınmış başlama ve bitirme tarihlerini gösteren belgenin aslı,

4. Adayın lisans öğrenimi sırasında almış olduğu tüm dersleri, bu derslerin notlarını, ağırlıklı genel not ortalamasını ve mezuniyet tarihini gösteren transkriptin aslı veya onaylı sureti,

5. Adayın lisans geçici mezuniyet belgesinin ya da diplomasının üniversite veya noter tarafından onaylanmış sureti,

6. Adayın 2009 sonbahar döneminde ya da sonrasında girdiği ALES sonuç belgesinin renkli fotokopisi veya bilgisayar çıktısı,

7. Adayın kayıtlı olduğu yüksek lisans programının gerektirdiği ALES puan türünü belirten enstitü tarafından hazırlanmış belge,

8. Adayın özgeçmişi ve varsa yayın listesi (Türkçe, imzalı, en çok iki sayfa),

BURSİYERLERİN BELİRLENMESİ

İstenen belgeleri eksiksiz ve usulüne uygun olarak süresi içinde ulaştıran adayların, internet üzerinden yaptıkları başvurularındaki beyanları ile belgeleri karşılaştırılır. İnceleme sonucunda yanıltıcı ve gerçeğe aykırı bilgi verenler ile belgelerini süresinde göndermeyenlerin bursiyer adaylıkları iptal edilir. Belgeleri beyanlarına uygun bulunanlar bursiyer olarak ilan edilirler.

Burs verilenlerin listesi ve bunlardan istenen diğer belgelerin ulaştırılacağı tarih, yukarıdaki belgelerin ulaştırılacağı tarihten itibaren 5 hafta içinde You are not allowed to view links. Register or Login adresinde ilan edilecektir. Ayrıca burs verilenler, izlenmesi gereken aşamalar ve istenen belgelere ilişkin bilgileri içeren Bildirim Yazısı’na e-BİDEB üzerinden ulaşabileceklerdir. Burs verilenler, örneğine başvuru sırasında yine e-BİDEB üzerinden ulaşılabilecek olan, Yüklenme Senedi ve Müşterek Borçlu ve Müteselsil Kefalet Senedini ve Bildirim Yazısı’nda sayılan diğer belgeleri BİDEB’e belirlenen sürede ulaştıracaklardır. Bu belgelerin belirlenen sürede usulüne uygun olarak ulaştırılmaması halinde burs tahsisi geçersiz olacaktır.

BURSİYERLİK SÜRESİ VE BURS MİKTARI

Akademik programda, bursiyerin yüksek lisans derslerine başladığı yarıyıl esas alınarak öğrenciliğinin ikinci yılının sonuna kadar devam ettirilir. Bursiyer bilimsel hazırlık okumuşsa öğrenim süresinin ilk üç yılında en fazla 2 yıl süreyle burs alabilir. Derslerine güz yarıyılında başlayanların bursları ikinci yılın Ağustos ayı sonunda, bahar yarıyılında başlayanların bursları ikinci yılın Ocak ayı sonunda kesilir. Öğrenimlerini bursiyerlik süreleri dolmadan bitirenlerin bursiyerlikleri, enstitüsünün öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet belgelerinde yazılı tarih dikkate alınarak, ay sonu itibariyle sona erer. Lisan hazırlık sınıfında burs ödenmez.

Aylık burs miktarı, yurt içi yüksek lisans bursundan başka burs, kredi, ücret, maaş, ticari kazanç vb. düzenli geliri olmayanlar için 1.500 TL/ay, olanlar için 400 TL/ay’dır. Bursiyer, gelirinin sona ermesi durumunda tam burslu statüye, başka gelir elde etmeye başlaması halinde de kısmi burslu statüye geçirilir.

BURSLARIN BAŞLAMA TARİHİ

Burslar, bursiyer seçilenlerden istenilen belgelerin tamamlanması ve işlemlerin bitirilmesinden sonra, 01 Ekim 2012’den geçerli olarak başlatılacaktır.

YÜKÜMLÜLÜKLER VE BURSUN DEVAMI

Bursiyer programın kural ve ilkelerine uymak, başvuru safhasından itibaren gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi vermemek, TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olmak ve bilgilerini güncel tutmak, kayıtlı olduğu yüksek lisans programını; bir yıl süreli lisan hazırlık eğitimi hariç, azami üç (3) yıl içinde bitirmekle ve enstitüsünün öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet tarihini gün/ay/yıl olarak belirten diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı nüshası ile tez jürisi tutanağını, bitirme tezinin kapak sayfasını, önsöz/teşekkür sayfasını ve özetini BİDEB’e ulaştırmakla yükümlüdür.

Bursiyer; ücret, maaş, ticari gelir elde etme, öğrenim kredisi almaya başlama, TÜBİTAK dahil yurt içinde ya da yurt dışında bir yerden yüksek lisans/doktora veya başka bir yurt dışı bursu ya da herhangi bir yurt içi bursu kazanma, eğitim amacıyla veya başka bir nedenle bir aydan fazla süreyle yurt dışına çıkma, kayıt dondurma, akademik çalışmayı bırakma veya bursiyerlik süresinin sona ereceği tarihten önce bitirme, soyadının değişmesi gibi durum değişikliklerini iki gün içinde e-posta ile bildirmek, en geç bir hafta içerisinde de bir dilekçe ekinde ilgili belgeleri ulaştırmak zorundadır.

Bursiyer, iletişim bilgilerinde (e-posta, telefon, adres vb) herhangi bir değişiklik olduğu takdirde en geç 1 hafta içeresinde e-posta ile bideb2210@tubitak.gov.tr adresine haber vermekle yükümlüdür. İletişim bilgisindeki yanlışlık ve eksikliklerden kaynaklanan olumsuzluklarda, sorumluluk bursiyere aittir.

Bursiyer, mezun oluncaya kadar, enstitüsünün öğrenci işleri birimince Ekim ve Mart aylarında düzenlenmiş öğrenci belgesini adı geçen ayların ilk üç haftası içinde BİDEB’e ulaştırmak zorundadır. Öğrenci belgesini süresinde göndermeyenlerin burs ödemesi durdurulur. Öğrenci belgesinin daha sonraki bir tarihte gönderilmesi halinde belgenin gönderildiği ayı takip eden aydan itibaren burs ödemesi tekrar başlatılır. Belgenin gönderilmediği süre için geriye dönük ödeme yapılmaz. Öğrenci belgesinin Ekim ve Mart aylarını takip eden iki ay içinde de gönderilmemesi halinde BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından gerekli görülürse bursiyerin bursu kesilebilir.

Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı’ndan desteklenmekte olan bir bursiyer, aynı zamanda TÜBİTAK’ın veya başka bir kamu kurumu’nun yürüttüğü veya desteklediği başka bir programdan ya da projeden burs alamaz.

TÜBİTAK’ta ve bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar, Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı’na başvuramazlar. Burs almakta iken TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmaya başlayanların bursları, işe başladıkları gün ay itibariyle kesilir. Bu durumda olanların taahhüt senetlerinde belirtilen yükümlülükleri aynen devam eder. TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde işe başladığından ötürü bursu kesilip de bursiyerlik süreleri dolmadan işten ayrılanların bursları bir daha başlatılmaz.

Bursiyerler, desteklenen alanlar içinde kalmak ve bir defaya mahsus olmak şartıyla alanlarını veya üniversitelerini ya da aynı anda alanlarını ve üniversitelerini değiştirebilirler. Bu durumdaki bursiyerlerin bursiyerlik sürelerinin başlangıç ve bitiş tarihleri değişmez.

Eğitimleri kesintiye uğramaksızın enstitüleri tarafından yüksek lisanstan doktora programına geçirilenler, doktoraya kayıt yaptırdıkları tarihi takip eden Mart ya da Ekim ayı başından itibaren yurt içi doktora bursiyeri olurlar. Bu durumda olanların bursiyerlik sürelerinin hesabında yüksek lisansa başlama tarihleri esas alınır.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44.maddesinin c bendinde öğrenim süreleri düzenlenmiştir. Buna göre; bir yıl süreli lisan hazırlık eğitimi hariç, yüksek lisans programını azami 3 (üç) yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayan ve bu ilanda, programın kural ve ilkelerinde, bursiyer olduğunda kendisine ulaştırılan bildirim yazısında ve noter huzurunda tanzim ettireceği Yüklenme Senedi ve Müşterek Borçlu ve Müteselsil Kefalet Senedi’nde belirtilen kurallara uymayan bursiyerlerden taahhütname ve kefaletname hükümlerine göre yapılan ödemelerin tümü, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren işlemiş yasal faiziyle birlikte geri alınır.