Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2012, 11:13:45 »
TEKFEN VAKFI BURSU

Burslar, başarı oranı yüksek öğrencilere Yönetim Kurulunca yapılacak değerlendirmeye göre verilir. Burstan istifade edebilmek için öğrencinin okuldan, herhangi bir özel kurum ya da kuruluştan başkaca burs almamış olması şarttır.

Burs talebinde bulunan adayın, burstan yararlanabilmesi için Tekfen Vakfı Öğrenim Bursu Uygulama Kriterlerinde öngörülen şartlara uyması, Yönetim Kurulunca bursiyerliğinin kabulü gerekir.

Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü sürece bursiyerlerin burs alabilmeleri için öğrenime ara vermemiş olmaları ve öğrenimlerinin aksaksız devam etmesi şarttır.

Bursiyerlerin bursunun devamı için, bursiyerin sınıfını hiçbir dersten kalmadan geçmesi ve eğitimini normal sürede bitirmesi şarttır. Bursun devamı konusu Yönetim Kurulunun kararına bağlıdır. Bursiyerler bunu her sene sonu okuduğu okul idaresinden alacağı öğrenim belgesi ile tevsik etmek ve yeni dönem için kaydını yenilemek zorundadır.

Tekfen Vakfı’nın desteği ile tabii afetler sonrası verilecek burslarla ilgili şartları Vakıf Yönetim Kurulu belirler.Burs verilecek öğrencinin dürüst, sorumluluk hissi yüksek, sağlam karakterli, tutum ve davranışlarında ölçülü ve milli duyguları ve vatandaşlık hissi kuvvetli olması aranılan temel niteliklerdir. Bu niteliklere uyan öğrenciler Yönetim Kurulu’nca saptanan kıstaslara göre değerlendirilir.

Orta ve Yükseköğrenim bursları için bu okullara giriş sınavında alınan puanları, öğrencinin bir önceki okuldaki veya daha önceki sınıflardaki başarı durumları, ailevi ve kişisel durumlarıyla mali desteğe olan ihtiyacı göz önünde bulundurulur.

Burs için seçilen öğrencilerle ayrıca mülakat yapılır, gerekli görüldüğü takdirde sınava tabi tutulur.

Burs için başvurma zamanı genelde Eylül – Ekim ayları arasında yapılır.

Ortaöğretime geçiş Sistemi Seviye Belirleme Sınav Sonucu sonuçları ile Üniversite giriş sınav sonuçlarının ve okulların açılış tarihlerine göre bu süre değişebilir.

Burs alma şartlarına uyumlu olduğu halde, kontenjan yetersizliğinden ilk yıl burs alamayanlar ertesi yıl yeniden başvurabilir. Bunların durumu devam ettikleri okuldaki sınıf geçme notu genel esasları dahilinde değerlendirilir.

BİLDİRİMİN TETKİKİ

Yönetim Kurulu, gerek gördüğü hallerde bursiyer tarafından verilen bildirimi ve diğer bilgileri tetkik edebilir veya ettirebilir. Gerekli hallerde öğrenim kurumundan da bilgi isteyebilir. Yapılan inceleme sonunda verilen bilgilerin yanlış olduğu saptanırsa verilmekte olan burs kesilir ve ödenmiş olan bursların tutarı, herhangi bir ilama lüzum kalmaksızın ve velisinin gelirlerinden defaten tahsil edilir.

BURSİYERLERİN TESBİTİ VE ÖDEME

Yönetim Kuruluna yapılan başvurular değerlendirildikten sonra hak kazanan öğrenciler Yönetim Kurulu kararıyla tespit edilir.

Yönetim Kurulunca belirlenen Tekfen Vakfı Öğrenim Bursu Sözleşmesi öğrenci ve velisi tarafından imzalanır.

Ödemeler: Ödemeler Tekfen Vakfı’nın belirlediği ödeme planına uygun olarak, bir öğretim yılı içinde bursiyerin veya velisinin adına açılan bir banka hesabına Tekfen Vakfı tarafından yatırılır.

BURSUN KESİLMESİ

Sınıfta kalanların, devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir üst sınıfa geçtiklerini gösterir belgeyi kayıt yenileme süresi içinde Yönetim Kuruluna getirmeyenlerin,

Okulu bırakan ya da okulla ilişiği kesilenlerin veya Yönetim Kurulunun iznini almadan öğrenim dalını veya okulunu değiştirenlerin,

Tekfen Vakfı’ndan burs aldığı sürece bir başka özel kurum ya da kuruluştan burs, öğrenim kredisi alanların,Öğrenciye yakışmayacak tutum ve davranış içinde veya ülkemiz bütünlüğüne ve milli menfaatlerimize aykırı faaliyette bulundukları yargı ve ilgili öğretim kurumu yetkili organlarının kararı veya güvenilir belge ve şahitlerin tevsik ve beyanları ile sabit olanların, öğrenim gördüğü okuldan ilişiğinin kesilmesini gerektirecek bir suçtan mahkum olanların, öğretim kurumları yönetimince “sürekli çıkarma” cezası verilenlerin, her ne sebeple olursa olsun Yönetim Kurulu’na yanlış beyanda bulunanların burslarının kesilmesine, bursun kesilmesi sonrası yapılacak işlemlere Yönetim Kurulu karar verir. Yukarıdakiler dışında bursun kesilmesini gerektirecek diğer sebep ve faktörlerde, Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karar verilir.

Genelde istisnai haller dahil bursun kesilmesine ve devamına Yönetim Kurulu karar verir. Yönetim Kurulu kararları kesindir ve itiraz hüküm ifade etmez.

Yönetim Kurulunca haksız olarak alındığı ve kesilmesine karar verilen bursların tamamı kanuni faizi ile birlikte Tekfen Vakfı’na geri ödenir.

BURSİYERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ – BURSUN BİTİMİ – BAĞIŞLAMA

Bursiyer tahsilini bitirdiğinde durumu en geç bir ay içinde Yönetim Kurulu’na bildirmeye mecburdur.

Bursiyer tahsilini ikmal ettiğini Tekfen Vakfı’na bildirmediği takdirde Tekfen Vakfı’ndan aldığı tüm bursları kanuni faizi ile def’aten ödemeyi kabul etmek zorundadır.

CAFER SADIK ABALIOĞLU BURSU

Bu vakıf her yıl üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Burs başvurusunu yapabilmek için herhangi bir yerden burs almıyor olmak, bursu yardımına ihtiyacınızın olması, alttan dersinizin olmaması (transkrip istiyorlar) gerekmektedir. Cafer Sadık Eğitim Vakfı sadece belirlemiş olduğu üniversitelerde okuyan öğrencilere burs hizmeti sağlamaktadır. İşte burs başvurusu yapabilecek üniversitelerin isimleri:

İstanbul Üni., Hacettepe Üni., ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üni., Ege Üni., Ankara Üni., Yıldız Teknik Üni., Marmara Üni., 9 Eylül Üni., Katü, Pamukkale Üniversitesi

Detaylı bilgi için:

Adres: Çamlık Cad. Apt no:9, 2. ve 3. kat Denizli, Kınıklı

Telefon: 0 258 213 43 00

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2012, 11:14:18 »
IC İBRAHİÇ ÇEÇEN VAKFI BURSU

Her yıl olduğu gibi IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine 2011-2012 öğretim yılında da karşılıksız burs verecektir.

BURS başvuruları 30 Eylül 2011 tarihine kadar kabul edilecek olup burs başvuru formu ve istenilen belgeler You are not allowed to view links. Register or Login sitesinden temin edilebilir. Başvurular sadece posta yoluyla veya elden Vakıf adresine yapılacaktır. Burslar, eğitim süresi içinde Ekim ayından itibaren 9 ay boyunca verilir. Burs miktarı aylık 240 TL’dir.

Burs almak için başvuran öğrencilerin aşağıda belirtilen koşulları taşıması gerekmektedir:

Tüm üniversitelerin tıp, mühendislik, hukuk, işletme, kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler bölümlerinden birinde öğrenim görüp imkanları kısıtlı olmak,

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde yüksek öğrenim görüyor olmak,

Adli veya disiplin suçu işlememiş olmak,

Başarılı öğrenci olmak,

Kazanç getiren sürekli bir işte çalışmıyor olmak,

Kredi Yurtlar Kurumu dışında başka yerden burs almıyor olmak.

Başvurular İçin Gerekli Belgeler

a-Dilekçe (İbrahim Çeçen Vakfı Başkanlığına Hitaben)

b- Burs Başvuru Formu (PDF olarak aşağıda sunulmuştur)

c- Nüfus Cüzdanı Örneği( 2 adet )d- Nüfus kayıt Örneği (Vukuatlı )

e- 3 (üç) adet fotoğraf

f- Adli sicil belgesi

g- Öğrenci belgesi

h- İkametgah kağıdı ( 2 adet )

ı- Ders durumunu gösteren belge (transkript: 1. Sınıf öğrencileri hariç)

i- Ailenin gelir durumu beyanı

Başvuruda bulunan öğrencilerin durumu, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek Ekim ayında kendilerine duyurulacaktır. Burslar öğrenim yılı boyunca verilecek olup, mezuniyetini uzatanların bursu kesilir.

İbrahim Çeçen Vakfı Burs programının amacı, başarılı öğrenciler arasından seçilecek olanlara, karşılıksız burs vererek, onların eğitim ve öğrenimlerini başarı ile tamamlamalarına ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktır. 2004 yılında kurulan Vakıf bugüne kadar 8000’i aşkın gence burs vermiş olup geçen yıl da 430 öğrenciye burs vermiştir.

Ayrıntılı bilgiye You are not allowed to view links. Register or Login linkten ulaşabilirsiniz.

ELGİNKAN VAKFI

Vakfımızın burs adaylık ve başvuru şartları.

Maddî İmkânları Yetersiz Olmak

Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul ve beyan etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır.

Bilgilerin eksik ve yanlış olarak verildiği Vakıf tarafından yapılan araştırma sonucunda kesin olarak tespit edildiği takdirde burs Vakıf tarafından kesilir ve o tarihe kadar bursluya yapılan ödemelerin Vakıf tarafından geri ödenmesi talep edilebilir.

Burs almaya başladıktan sonra maddî durumu iyileşen burslu, bursunun kesilmesini ister.

Başarılı Olmak

Lisans Bursları

Vakıf bursları lisans kademesinde, hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, ara sınıf öğrencilerine verilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara sınıf farkı gözetilmez; maddî imkândan daha mahrum olan başarılı adaya öncelik tanınır. Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için gerekli başarı şartları aşağıda gösterilmiştir:

Ara sınıf öğrencileri için burs, altyıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve eklemeli başarı not ortalaması 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 2.50/4.00, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 70 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Lisansüstü Bursları

Üniversitelere bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans ve doktora) yapan başarılı ve maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere başvurmaları halinde karşılıksız burs verilir. Tezli yükseklisans için öğrencinin lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az 3.00/4.00 veya 75/100; doktora için de yükseklisans genel not ortalamasının en az 3.20/4.00 veya 80/100 olması şarttır. Başvuruların değerlendirilmesinde akademik özgeçmiş ve lisansüstü eğitim konusunun ülkemizin kültürel gelişimine ve sanayinin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkısı dikkate alınır.

DİĞER ŞARTLAR VE ÖZELLİKLER Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 22; tezli yüksek lisans düzeyinde 26; doktora düzeyinde 28 yaşından büyük olmamaları şarttır. Askerlik görevini uzun süreli olarak yapmış erkek adaylara 2 yaş daha eklenir. Lisansüstü burslarına başvurularda adayların tez danışmanları ya da diğer öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu aranır.

BURS TAHSİS SÜRECİ

Burs Komisyonunun Oluşturulması Yönetim Kurulu her takvim yılının ilk yönetim kurulu toplantısında, başvuruların kabulü ve değerlendirilmesi ve burs tahsisi cetveli’nin nihai karar için Yönetim Kurulu’na önerilmesi görevini yapacak bir Burs Komisyonu oluşturarak çalışma şeklini belirler.

Burs Komisyonu, Yönetim Kurulu’nun Vakfı temsilen kendi üyeleri ve/veya Vakıf Yöneticileri arasından belirleyeceği iki temsilci ile Vakıf Mütevelli Heyeti’nde temsil edilen üniversitelerin temsilcilerinden oluşur. Söz konusu Üniversiteler Burs Komisyonu’nda yer alacak temsilcilerini belirleyerek, isimlerini Vakfa bildirir. Burs Komisyonu’nda yer alan Üniversiteler ve Yönetim Kurulu’nca uygun görülecek diğer Devlet Üniversiteleri ile Vakıf arasında bahse konu Yönetmeliğin uygulanması amacıyla işbirliği tesis edilir. Üniversiteler kontenjanların lisans ve lisansüstü öğrencilere duyurulmasını, başvuruların kabulü ve ön değerlendirmesinin yapılmasını üstlenirler, bunun için kendi bünyelerinde gerekli sistemi oluştururlar.

Kontenjanların Tesbiti ve Duyurulması Her Üniversite için yıllık kontenjan miktarı; bursların türleri, miktar ve süreleri Vakıf bütçesinde bu iş için ayrılan ödeneğe uygun olarak her takvim yılının ilk yönetim kurulu toplantısında Vakıf Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırılır. Bu bilgiler gerekli işlemlerin yapılabilmesini teminen ilgili üniversite temsilcilerine ivedilikle duyurulur. Kontenjanların lisans ve lisansüstü öğrencilere duyurumu Üniversiteler tarafından gerçekleştirilir.

Bursun Süresi

Vakıf Bursları genel ilke olarak Ekim başında başlamak üzere yılda 12 ay süre ile verilir. Vakıf bütçe imkanlarında olağandışı bir sebeple daralma olmadığı sürece, bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen ve istikrarlı bir şekilde bunu devam ettiren öğrencinin her sene başvurusunun alınmasına gerek olmaksızın mezun olana kadar bursunun devam etmesi esastır. Burslar; lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlık sınıfları için azami bir yıl, lisans eğitimi için azami dört yıl, lisans üstü öğrenciler için Master programında azami iki yıl, doktora programında azami dört yıllık süre için verilir.

Başvuru

Vakıf bursu için başvurular, Üniversitelere gönderilen örneği ekli Öğrenci Başvuru Belgesi ile yapılır. Bu yönetmeliğin İkinci Bölüm’ünde sıralanan adaylık şartlarını taşıyan istekli her öğrenci, Üniversitesinden temin edeceği Öğrenci Başvuru Belgesini doldurur ve gerekli diğer belgeleri de ekleyerek ara sınıflar için en geç Temmuz ayının sonuna, hazırlık ve ilk sınıf öğrencileri için en geç Eylül ayının sonuna kadar Üniversitesinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na veya Üniversitenin bu konuda görevlendireceği birime teslim eder. Gerekli adaylık şartlarını taşımayan öğrencinin başvurusu Üniversite Burs Komisyonu veya ilgili birim tarafından işleme konmaz.

Yapılacak başvurularda, Öğrenci Başvuru Belgesi’nin ekinde bulunması gereken belgeler şunlardır:

•Nüfus Cüzdanı Örneği,

•Savcılıktan iyi hal kağıdı,

•Lisans öğrenimine yeni başlayan bursiyer adayları için başarı belgesi olarak adayın ÖSYM Sonuç Belgesi fotokopisi ile gerekirse Üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarından alınacak belge;

•Lisans öğrenimi ara sınıfındaki bursiyer adayları için başarı belgesi olarak adayın tamamladığı son ders yılı veya yarı yıl itibariyle derslerinden aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını;

•Lisansüstü öğrenimine yeni kaydolan adaylar için başarı belgesi olarak adayın lisans öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamasını gösteren not belgesinin aslı veya Üniversitece onaylı fotokopisi ve tezli yükseklisans veya doktora öğrenimine kabul edildiğini gösterir Üniversite belgesi ve ilgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu.

•Lisansüstü öğreniminin ileri yıllarındaki adaylar için başarı belgesi olarak lisansüstü öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamalarını gösteren not belgesinin aslı veya Üniversitece onaylı fotokopisi; varsa yayın listesi ve yayınlardan birer kopya; ve ilgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu.

•Vakıf tarafından istenebilecek diğer belgeler.

Adayların Seçilmesi Vakıf bursiyerlerinin seçimi iki aşamada gerçekleştirilir. İlgili her üniversitenin Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na veya Üniversitenin bu konuda görevlendirdiği birime sunulan öğrenci başvuru belgeleri Üniversite Burs Komisyonu tarafından değerlendirilir. Üniversite, kendilerine başvuruda bulunan adayları inceleyerek, üniversitesine ayrılmış kontenjanın iki katı kadar sayıda adayı seçerek Vakfa bildirir.

Bursların verilmesinde %50 başarı, %50 maddi durum kriteri dikkate alınır. Burs Komisyonu, adayları bu kriterlere göre sıraya koyar ve bir tutanak hazırlar. Burs Komisyonu tutanağında burs tahsisi için seçilen adayların adlarını soyadlarını ve başarı derecelerini sırayla gösteren burs tahsis cetveli ve her adayın Öğrenci Başvuru Belgesi ve ekleri bulunur. Burs Komisyonu, tutanağı ve eklerini bir yazı ile 15 Ekim’e kadar Yönetim Kurulu’na gönderir.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #12 : 23 Ekim 2012, 11:15:03 »
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VAKFI BURSU

Üniversitesi öğrencilerine, yaklaşık 150 burs veriyor. Geçen yıl 100 YTL olan burs miktarının bu yıl ne kadar olacağı belli değil. Burs alacak öğrenciler üniversite rektörlüğü ve öğrenci işleri tarafından belirlenecek.

Tel: (0362) 457 62 88

1884 VAKFI BURSU

1884 Vakfı burs başvuruları başlamıştır. Burs başvuru internet üzerinden form doldurularak yapılmaktadır. Vakfın burs vermenin yanında uyguladığı danışmanlık hizmetinin daha etkin olması amacı ile, sadece İstanbul’daki Devlet Üniversiteleri‘nde okuyan T.C. vatandaşı olan LİSANS öğrencilerine burs verilecektir. başvurular 15/Eylül-15/Ekim tarihileri arasında internet kanalı ile yapılacaktır. Bu tarihten önce veya sonra başvuru kabul edilmeyecektir.

DADAOĞLU DERNEĞİ BURSU

Üyelerimizden en az 4 yıllık bir yüksek öğrenim okulunda eğitim gören ve maddi gereksinimi olan öğrencilere belirlenen ölçütler içinde burs vermek, Dernek hedefleri doğrultusunda, ülkemize ve ailelerine yararlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak.

BURSUN ESASLARI

1. Dernek tarafından verilen burslar karşılıksızdır.

2. Burslar her öğrenim yılı içerisinde Ekim-Mayıs dönemini kapsayacak şekilde sekiz ay boyunca ödenir.

3. Önceki yıllardan bursiyer olan öğrenciler, her öğrenim yılının başında “Burs Yenileme Formu” doldururlar ve yeniden değerlendirmeye tabi tutulurlar. Bursun devamı bu değerlendirme sonucuna bağlıdır. Bu öğrencilere, yenileme formu doldurma ve değerlendirme işlemi gerçekleşene kadar burs ödemesi yapılmaz.

4. Burs bütçesini oluşturan kalemlerde kalemlerin tutarlarında önemli bir değişiklik olduğu takdirde, akademik yıl içinde bursiyer sayısı ve burs tutarı yeniden düzenlenebilir.

5. Geç başvurularda geriye dönük ödeme yapılmaz.

6. Dernek burs bütçesi göz önüne alınarak belirlenen tutar dışında ödeme yapılmaz.

7. Bursların düzenli ödenmesinden Dernek sorumludur.

BURSUN KESİLMESİ

Aşağıda belirtilen koşullardan biri veya birkaçının oluştuğu durumlarda, öğrencinin bursunun kesilmesi talebini Komite, gerekçesi ile Yönetim Kurulu’na iletir. Yönetim Kurulu’nun onayıyla burs kesme işlemi gerçekleştirilir ve Dernek tarafından öğrenciye bildirilir. Bu koşullar şunlardır:

1. Başvuru sırasında gerçekdışı beyanda bulunduğunun anlaşılması

2. Yeni öğrenim yılı için Burs Yenileme Formu doldurmamış olması

3. Gelir düzeyinde bir artış olup burs ihtiyacının ortadan kalkması

4. Dernekle ilişkilerini kopartmış olması veya kendisine ulaşılamaması

5. Derneğin amacına, Cumhuriyetimizin değerlerine, Atatürk ilkelerine karşı bir hareket içinde bilinçli olarak yer alması.

İSTENEN EVRAKLAR

1. Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği

2. Fotoğraf (2 Adet)

3. Öğrenim belgesi (Yeni Kayıtlar için)

4. Transtkript Not döküm çizelgesi (Ara sınıflar için)

BURS BAŞVURU FORMU

You are not allowed to view links. Register or Login

Yukarıda ki adresten Başvuru Formu indirebilirsiniz

HÜSNÜ ÖZYEĞİN VAKFI

Adres: Hakkı Yeten Cad. No: 10/c Selenyum Plaza Kat:17 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0212 381 29 14

Faks: 0212 381 29 49

E-posta: info@hmov.org

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2012, 11:15:34 »
GÜNEY EĞİTİM VAKFI BURSU

Burs Başvuruları 22 Ağustos’ta başlayıp 30 Eylül ‘de son bulacaktır.

KAYMAKAMLIK BURSU

Üniversite okuyan ve destek almak isteyen arkadaşlara faydalı olacak bir konu olacaktır mutlaka.

Kaymakamlık bursu başvuruları senede iki kez eylül ayında ve şubat ayında yapılıyor, ödemeler iki kez olarak yapılmaktadır, başvuruyu kaymakamlığa yapıyoruz.

Toplamda 900 civarı bir para alıyorsunuz, (500+400 ) olarak , işte detaylı bilgi yazının devamında..

Ne yapmamız gerekiyor?

- Muhtarlığımıza giderek konu ile ilgili bilgi alıyoruz. Karşılığında bize aileye ait konutta kalanlar adlı bir çıktı veriyor.

- Dilekçe örneği alıyoruz.

- Kimlik Fotokopisi

- 1 adet resim

- Paranızın yatmasını istediğiniz hesabın kart fotokopisi arkalı önlü.(öğrencinin hesabı olacak)

- İBAN numaranız

- Öğrenci belgesi

Bunları tamamladıktan sonra, Kaymakamlığa gidip başvurumuzu yapıyoruz ve onlarda 1 adet form veriyor onuda dolduruyoruz.

Not: Ailenizde ablanız abiniz kardeşiniz var ise ve üniversite okuyorsa onunla beraber ortak dilekçe ile başvurularınızı yapınız. Aksi taktirde tek başvurursanız diğer okuyana çıkmıyor.

VEHBİ KOÇ BURSU

Maddi gücü yetersiz ama yetenekli gençlere eğitimde fırsat eşitliği yaratmak. Vakıf bu nedenle, “okumaya hevesli gençler”i 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla desteklemekte ve onların topluma yararlı olmalarına imkan sağlamaktadır. Vehbi Koç Vakfı 2008 sonu itibarıyla 40 bine yakın öğrenciye burs vermiştir.

Nitelikler

Meslek lisesi ve üniversite ağırlıklıdır.

Her Alanda Öncü…

Vakıf bugüne dek kamu ve özel kuruluşlar arasında üniversite öğrencilerine en yüksek tutarda burs veren kuruluş olmuştur. Vakfın burslarından her yıl 2.000′e yakın genç yararlanmaktadır. Vehbi Koç Vakfı toplam bursiyer adedi, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile, 10.000 olarak hedeflenmektedir.

SABANCI VAKFI

LYS’de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.

Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitelerin Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, seçilen bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfı’na bildirilir.

TÜRK PETROL VAKFI

Muallim Naci Cad. No: 43 Ortaköy Mh. Beşiktaş, İstanbul,

TÜRKİYE MİLLİ KÜLTÜR VAKFI

Feshane Caddesi,Kızıldeğirmen Sokak No:1 Eyüp 34060 İSTANBUL Tel : +90(212) 417 64 78 – 79 – 80 Faks :+90(212)417 61 85 e-posta : tmkv ttmail.com bilgi tmkv.org.tr

BİRLİK VAKFI

Yeniçeriler Cad. No: 13 Çemberlitaş Fatih / İSTANBUL Telefon :0(212) 516 41 27 0 (212) 516 41 28 Faks :0 (212) 516 41 29 E-Posta :İnfo@birlikvakfi.org.tr

HÜDAYİ VAKFI

Vakıf müesseselerinde kalan ihtiyaç sahibi orta öğrenim, yüksek öğrenim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine seviyelerine göre burslar vermektedir. 80 ila 200 TL arasında değişen burs miktarları tahsil hayatında sıkıntısı olan gençlerimize küçük bir rahatlama ve imkan oluşturmaktadır.

Ayrıca yurtlarda ve kurslarda bulunan öğrencilerimizin aylık maliyetleri asgari 200 – 250 TL arasındadır.

İLİM YAYMA CEMİYETİ

1.İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi, 2011–2012 Eğitim döneminde de yeni bursiyerlerini yurtlarında kalan öğrenciler arasından seçecektir.

2.Geçen sene burs alan ve öğrenimi devam eden öğrencilerimiz;

a-Not Durum Belgesi (Transkript)

b-Öğrenci Belgesi’nin (2011-2012 dönemine ait) asıllarını 22 Ekim 2011 tarihine kadar İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi’ne şahsen veya posta ile ulaştırmak zorundadırlar. Vaktinde tarafımıza ulaşmayan belgeler değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

3.Zikredilen belgelerin asılları gönderilmelidir. Fotokopi olan veya faksla gönderilen belgeler kabul edilmeyecektir.

4.Ayrıca bu belgelerle birlikte bursiyerlerimizin cep telefon numaralarını ve mail adreslerini de Genel Merkezimize bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan duyuruların ulaşmaması durumunda sorumluluk kabul edilmeyecektir.

5.Bursiyerlerimizin burs devam durumları, Genel Merkezde oluşturulan komisyonun incelemesi sonucunda 21 Kasım 2011 tarihinde açıklanacaktır.

Çevrimdışı busegül

  • *******
  • Join Date: Mar 2008
  • Yer: Adana
  • 20005
  • +360/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Allah birdir ve Muhammed (s.a.v.) onun elçisidir.
    • Uyanan Gençlik
Ynt: Burs Veren Yerler Ve Başvuru Şartları
« Yanıtla #14 : 23 Ekim 2012, 11:16:11 »
BEREKET VAKFI

Bereket Vakfı 2011-2012 bursu ile ilgili bir duyuru yaptı.

Bu duyuruya göre; Eskiden burs alan öğrencilerin yeniden başvuru yapmasına gerek yok.

Sadece Bursa yeni başvuru yapanlar gibi bu belgeleri vakfa 25 Ekim 2011 e kadar ulaştıracaklar. (Okulu İstanbul’da olanlar elden, olmayanlar ise aps veya kargo ile)

1. Bu öğretim yılında (2011–2012) öğrenci belgesi aslı,

2. Geçen yıla ait transkript belgesi.

3. Haberleşme bilgileri; (e-mail, cep tel. , veli tel., velinin ev ve iş adresi)

Not: yukarıdaki belgeleri mutlaka Fakülteden onaylatın.

ŞAMİL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Bahariye Cad. No: 71 Ziraat Bankası Üst Katı Yeginer Pasajı A Blok Daire: 37 Kadıköy, İstanbul,

KAFKAS VAKFI

Yabancı ülkelerden gelen öğrenciler için pasaport ve ikamet cüzdanı, yerli öğrenciler için nüfus cüzdanı, tamamı için öğrenci belgesi, ara sınıflarda okuyanlar için not durum belgesi (transkript) fotokopileri ve ekte sunulan başvuru formu.

Ön kayıt için tüm bu belgelerin fotokopileri yeterli olup, mülakata çağrılan öğrencilerin, bu belgelerin asıllarını yanlarında getirmeleri ve yanlarında (arkalarında isimleri yazılı) 1 adet vesikalık fotoğraf bulundurmaları gerekmektedir.

Burslar öncelikle vakıf misafirhanesinde kalacak öğrencilere ve sosyal bilimler alanında yüksek öğrenim görenlere verilecektir.

Değerlendirme, öğrencinin sosyo-ekonomik durumu, ailedeki birey ve öğrenci sayısı, YGS puanı, diploma veya transkript not ortalaması gibi başarı derecesi ile buna benzer kriterlere göre yapılacaktır.

Müracaatların bizzat yapılması ve referans mektubu eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Başvuru adresi: Kafkas Kültür ve Eğitim Vakfı

Bulgurlu, Karlıdere Cd. No: 61, Üsküdar – İSTANBUL

Tel : 0 216 481 06 77 Fax : 0 212 335 72 17

E-mail : bilgi@kafkas.org.tr

ÇAMLICA KÜLTÜR VE YARDIM VAKFI

Kuruluş, ihtiyaç sahibi gerçek kişiler ile tüzel kişiliği haiz kurum ve kuruluşlardan gelen amaç doğrultusundaki talepler, yetkili ihtisas komitelerinde incelemeye ve değerlendirmeye alınmaktadır

İnceleme sonuçları Mütevelli Heyetinin tasvibine sunularak kararlar alınmakta ve uygulama yapılmaktadır.

Kuruluşundan günümüze kadar binlerce öğrenciye burs, sayısız ihtiyaç sahibi insanlarımıza sağlık, gıda, sosyal yardım, fakir öğrencilere ekstra eğitim yardımları yapılmaktadır.